Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihail Gorbaciov ARUNCĂ ÎN AER evenimentele din 1989: DEZVĂLUIREA istorică despre ce voia Nicolae Ceaușescu să facă în decembrie '89

Elena Nicolae Ceausescu

Mihail Gorbaciov, fostul președinte al URSS, a vorbit, într-un interviu în presa rusă, despre Revoluția din Decembrie 1989 din România și despre căderea regimului ceaușist. El a făcut o dezvăluire despre planurile lui Nicolae Ceaușescu, care ar fi vrut să fugă în URSS, dar nu a mai apucat.

„Ceaușescu a vrut să fugă în URSS și să se ascundă acolo. Însă, de ce a început să tragă în oameni? Ei bine, așa cum se spune, odihnească-se în pace... Dictatorii ar trebui întotdeauna să aibă pregătit un avion cu rezervorul plin, într-un aerodrom necunoscut. Glumesc...”, a spus Gorbaciov într-un interviu acordat coordonatorului editorial al publicației Novaya Gazeta, Dmitri Muratov.

Citește și: Mutare în forță împotriva lui Traian Berbeceanu! Cine sare la gâtul său

Despre decizia sa de a nu interveni militar în 1989, Gorbaciov a declarat că a fost și rămâne un opozant al vărsării de sânge. „Am fost întotdeauna un oponent al folosirii forței împotriva oamenilor”, spune fostul lider sovietic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.