Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihail Gorbaciov vorbește despre un PERICOL COLOSAL: 'Asta nu este tipul de situaţie pe care ni-l dorim'

AFP
Mihail Gorbaciov

Reformatorul sovietic Mihail Gorbaciov a avertizat într-un interviu difuzat luni că tensiunile dintre Rusia şi Occident şi posibilitatea ca cele două părţi să abandoneze tratatele în domeniul dezarmării nucleare reprezintă un ”pericol colosal”, relatează DPA, potrivit news.ro:

Citește și: Ultimă oră! Ajutoare de urgență aprobate de Guvernul Dăncilă! Cine va beneficia de bani

Ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice a fost laureat, în 1990, cu Premiul Nobel pentru Pace pentru ”rolul de prim-plan în procesul de pace” care a condus la căderea Zidului Berlinului şi ”a pus sfârşit în mod paşnic Războiului Rece”.

”Atât timp cât există arme de distrugere în masă, mai ales arme nucleare, pericolul este colosal”, a răspuns Gorbaciov, întrebat la BBC dacă tensiunile din ultima vreme pot conduce la o confruntare.

”Toate naţiunile trebuie să declare - toate naţiunile - că armele nucleare trebuie să fie distruse”, a spus el. ”Aceasta înseamnă să ne salvăm pe noi însţine şi planeta noastră”.

Gorbaciov a apreciat că, în pofida faptului că numeroşi analişti afirmă că Războiul Rece s-a încheiat după căderea fostei Uniuni Sovietice, în 1991, atmosfera între Rusia şi Occident rămâne ”rece, dar totuşi un război”.

”Uitați-vă ce se întâmplă. În diverse locuri sunt încăierări, se trag focuri de armă. Avioane şi vapoare sunt trimise ici-colo şi peste tot”, a declarat el. ”Asta nu este tipul de situaţie pe care ni-l dorim”.

Citește și: Dezvăluire: Trei publicații cunoscute au pus la bătaie banii proprii pentru a face publicitate PNL-ului

Gorbaciov a subliniat că principiul său la sfârşitul anilor '90, în timpul mişcării est-germane care a condus la căderea Zidului Berlinului, a fost că ”nu trebuie să existe vărsare de sânge”.

”Noi nu puteam să permitem aşa ceva în legătură cu o problemă atât de importantă pentru Germania, pentru noi, pentru Europa, pentru întreaga lume”, a declarat el. ”Aşa că am declarat că nu vom interveni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.