Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihnea Bâldea, director Rondocarton, despre 15 mai: Cu cât prelungim mai mult, cu atât suferim

Twitter
covid 19 coronavirus

Directorul general al Rondocarton, cel mai mare producător de carton ondulat din România, Mihnea Bâldea, susţine că i-ar fi plăcut să aibă loc mai repede de 15 mai repornirea economiei, deoarece cu cât se prelungeşte mai mult actuala situaţie, cu atât oamenii vor suferi mai mult.

Mihnea Bâldea a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Rondocarton a înregistrat o scădere de 30% a activităţii din cauza COVID în luna aprilie.

Citește și: Rareș Bogdan și Florin Roman au EXPLODAT în ședința PNL: ne MĂCELĂREȘTE PSD!/ Nu mă mai duc la TV-uri .

„Suntem afectaţi atâta timp cât avem o reducere a consumului, în condiţiile în care scade nevoia de ambalaje. Am observat că se mută această nevoie din anumite industrii în altele, dinspre automotive, electronice, mobilă, s-a mutat în online, dar consumul a scăzut şi va scădea în continuare. În aprilie avem o scădere de 30% şi credem că vom merge aşa în continuare dacă nu se reporneşte economia. Preşedintele a făcut foarte bine că a dat un semnal de repornire a economiei din 15 mai, mi-ar fi plăcut să fie şi mai repede, ca să nu suferim atâta. Cu cât prelungim mai mult, cu atât suferim”, a spus Bâldea.

Acesta a subliniat că în alte ţări, cum ar fi Austria, deja se începe relaxarea, iar în România, chiar dacă se va reporni economia, există o inerţie a acestei frânări astfel că firmele vor mai avea de suferit câteva luni.

Citește și: Rareș Bogdan SE DEZLĂNȚUIE: '70.000 dintre românii întorşi în ţară nu se ştie cu ce s-au ocupat afară. Între 8.000 şi 10.000 sunt PROSTITUATE'

„Eu estimez că la Rondocarton cel mai devreme în septembrie să revenim la nivelul lunilor februarie-martie. Cred că cei de la Guvern ar trebui să fie mai eficienţi şi să fie mai mult creatori de valoare în economie, nu cheltuitori de resurse”, a mai spus Mihnea Bâldea.

Rondocarton este parte a grupului austriac Rondo Ganahl şi deţine în România două fabrici de carton ondulat în comuna Apahida, judeţul Cluj, şi la Târgovişte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.