Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de curieri din SUA suferă de epuizare din cauza căldurii excesive

news.ro
curierat, mașini electrice

În timp ce valuri de căldură sufocantă au cuprins Statele Unite în această vară, doborând recorduri de temperatură și plasând milioane de oameni sub avize și avertismente de căldură, curierii au continuat să livreze coletele, adesea în camioane care nu au mecanisme de aer condiționat pentru șoferi.

Acum, o serie de câteva mii de îmbolnăviri cauzate de căldură în rândul șoferilor a reînnoit apelurile pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru ale acestora, potrivit b1tv.ro.

Documentele guvernamentale arată că problema nu este izolată: Din 2015, cel puțin 270 de șoferi de la UPS și U.S. Postal Service s-au îmbolnăvit și, în multe cazuri, au fost spitalizați din cauza expunerii la căldură.

Zeci de lucrători pentru alte companii de livrare, inclusiv FedEx, au suferit, de asemenea, de epuizare din cauza căldurii, potrivit înregistrărilor, iar câțiva șoferi au murit, din caeleași motive, în ultimii ani.

Problema a atras pentru prima dată atenția publicului larg în 2019, după ce un reportaj realizat de Centrul pentru integritate publică și NBC News a evidențiat pericolele grave cauzate de căldură cu care se confruntă lucrătorii din domeniul livrărilor.

Clima se schimbă într-un ritm alert iar valurile de căldură durează tot mai mult

În Statele Unite, numărul zilelor călduroase este în creștere, potrivit National Climate Assessment 2018, un raport științific major realizat de 13 agenții federale, care a constatat că frecvența valurilor de căldură a sărit de la o medie de două pe an în anii 1960 la șase pe an în anii 2010.

Sezonul valurilor de căldură este acum cu 45 de zile mai lung decât în anii 1960, potrivit raportului.

Anul trecut, Jose Cruz Rodriguez Jr, un șofer UPS în vârstă de 23 de ani din localitatea lui Reeves, a fost găsit mort în parcarea companiei din Waco, Texas, la doar câteva zile după ce își începuse serviciul.

În iunie, un șofer UPS în vârstă de 24 de ani, Esteban David Chavez Jr. a murit în timp ce livra colete în Pasadena, California, la aproximativ 16 km nord-est de centrul orașului Los Angeles.

Luna trecută, un alt lucrător al companiei a fost surprins în imaginile filmate de o sonerie Ring, împiedicându-se și prăbușindu-se în fața unei case din Scottsdale, Arizona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.