Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de flacoane de parfum, posibil contrafăcute, descoperite la PTF Giurgiu: Marfa, estimată la peste 500.000 de euro, a fost confiscată

Aproape 6.000 de flacoane de parfum inscripţionate cu numele unor firme consacrate, dar care prezentau suspiciuni de contrafacere au fost găsite de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu într-o autoutilitară condusă de un cetăţean bulgar. Marfa, cu o valoare estimată la peste 500.000 de euro dacă ar fi fost vândută ca produse de marcă, a fost confiscată, conform news.ro.

"În cursul acestei zile, în jurul orei 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unei autoutilitare, condusă de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 41 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, mai multe bunuri, în regim curierat, încărcate din Bulgaria pentru ţara noastră. Procedând la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, au fost descoperite mai multe cutii din carton, care conţineau parfumuri, toate fiind inscripţionate cu însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute si a aduce atingere dreptului de proprietate a titularului de marcă", a transmis, marţi, Poliţia de Frontieră.

În urma inventarierii, s-a constatat că este vorba despre 5.847 de parfumuri de diverse mărci. De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta documente care să ateste provenienţa acestora.

Bunurile, estimate la o valoare de 2.631.000 lei (aproximativ 526.000 de euro) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către poliţişti de frontieră în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

În prezent, cetăţeanul bulgar este cercetat pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.