Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de pești morți au fost scoși din râul Rin, la granița dintre Germania și Elveția

radiocluj.ro
pesti morti

Numeroşi peşti morţi au fost scoşi din cursul superior al râului Rin, la graniţa dintre Germania şi Elveţia, în ciuda măsurilor luate pentru a-i menţine în viaţă în timpul perioadei de caniculă, a declarat luni pentru DPA o asociaţie elveţiană din domeniul pescuitului, scrie Agerpres.

Peştii morţi aparţin, în cea mai mare parte, speciei lipan, care necesită o temperatură a apei de 23 de grade Celsius pentru a se dezvolta. Din cauza valului de căldură care a afectat regiuni importante din Europa în ultimele două săptămâni, temperatura apei din cursul superior al Rinului a atins 27 de grade Celsius. 

Asociaţia pentru pescuit a încercat să împiedice decesul peştilor formând şase bazine artificiale cu apă mai rece, în care mii de peşti s-au refugiat săptămâna trecută. 

Expertul elveţian în pescuit Samuel Gruendler a spus că, cel mai probabil, numărul peştilor morţi va creşte, însă nu se ştie încă dacă va atinge 50.000, totalul peştilor decedaţi în timpul caniculei din 2003.

Citește și: Peste 1.150 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a stinge un incendiu de vegetaţie din Portugalia

''Perspectiva este sumbră'', a spus Gruendler. 

Cea mai călduroasă zi din acest an de pe teritoriul Germaniei a fost înregistrată săptămâna trecută, când temperaturile au ajuns la 39,5 grade Celsius în oraşul Bernburg (în est). 

Autorităţile germane încearcă să facă faţă efectelor caniculei: pompierii din Brandenburg udă copacii pentru ca aceştia să nu se usuce, în timp ce nivelul apelor râului Elba a ajuns la un minim record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.