Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de persoane au participat la Maratonul resuscitării, organizat de SAJ şi Transylvania Rescue Team

basilica.ro
curs de prim ajutor organizat de protopopiatul ortodox sebes si crucea rosie romana filiala alba iulia

Mii de harghiteni au participat, începând din 28 iulie, la Maratonul Resuscitării, eveniment organizat de Serviciul de Ambulnaţă Judeţean (SAJ) împreună cu Transylvania Rescue Team, filiala Ciuc, cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei acordării primului ajutor, potrivit Agerpres.

Potrivit unei informări postate pe pagina de Facebook a SAJ Harghita, evenimentul s-a desfăşurat timp de 31 zile, în 31 de locuri diferite şi a fost susţinut de sponsori şi autorităţile locale.

Citește și: Fostul ministru Bodog NU FACE GREȘEALA lui Liviu Dragnea - Intrat pe mâna DNA...

"Este o mare bucurie pentru noi că am reuşit să prezentăm suportul vital de bază pentru atât de mulţi participanţi, în mai mult de 100 de ore, cu munca voluntară a celor 217 de angajaţi ai noştri. Scopul evenimentului BLS Maraton a fost de a atrage atenţia publicului asupra importanţei acordării primului ajutor, care ar trebui să facă parte din cunoştinţele de bază ale oamenilor", se arată în informarea SAJ Harghita.

Sursa citată a mai arătat că, în cadrul acestui maraton, toţi cei implicaţi au avut de câştigat, "pentru că e bine să ajuţi" şi au învăţat "că în anumite situaţii, trebuie să luptăm împreună, unul pentru celălalt, iar singurul nostru adversar este timpul".

În postarea SAJ Harghita se mai precizează că, în viitor, se doreşte ca informaţiile privind acordarea primului ajutor să fie transmise cât mai multor persoane.

Citește și: APĂRAREA lui Bodog în dosarul ANGAJĂRII FICTIVE a consilierei sale...

"Scopul nostru în viitor este de a transmite aceste cunoştinţe de prim ajutor mai multor oameni. Prin urmare, continuăm să împărţim cunoştinţe la evenimente educaţionale similare, cursuri de prim ajutor pentru instituţii şi companii, precum şi demonstraţii şi instruiri pentru copii", se menţionează în postarea citată.

Maratonul Resuscitării a început în 28 iulie, la Miercurea Ciuc, cu ocazia Zilei Ambulanţei, pe lângă partea practică, cei interesaţi primind şi informaţii teoretice despre tehnicile de resuscitare sau despre apelarea numărului de urgenţă 112.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.