Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de persoane îmbrăcate în roz au participat la o reuniune pro-LGBTQ în Singapore

smartradio.ro
lgbt

Mii de persoane purtând ţinute vestimentare roz au cerut sâmbătă o mai bună recunoaştere a drepturilor comunităţii LGBTQ din Singapore cu ocazia unei adunări publice, prima de acest gen organizată în statul insular asiatic după anul 2019 şi după izbucnirea pandemiei de COVID-19, informează AFP.

După ce au participat doar la evenimente online în timpul pandemiei, mulţimi numeroase de rezidenţi din Singapore s-au reunit în cadrul unei reuniuni ce a fost organizată sâmbătă într-un parc din centrul acestui oraş-stat, singurul spaţiu în care manifestările sunt posibile fără o autorizaţie emisă de Poliţie.

Organizatorii nu au furnizat date referitoare la numărul participanţilor, însă un jurnalist de la AFP a estimat că evenimentul de sâmbătă a atras mai multe mii de persoane.

"Vreau ca vocea mea să fie auzită", a declarat o localnică de 39 de ani, Susan Helen, care deţine funcţia de director comercial în cadrul unei companii şi care cere drepturi egale pentru persoanele homosexuale, potrivit Agerpres.

"Suntem fiinţe umane, vrem pur şi simplu să fim trataţi egal în faţa legii, vreau să pot să mă căsătoresc cu partenera mea de viaţă", a adăugat ea din mijlocul participanţilor care purtau numeroase drapele în culorile curcubeului.

Adunările publice pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBTQ au început să fie organizate în Singapore în 2009 şi au atras un număr considerabil de participanţi, în pofida ostilităţii manifestate de locuitorii din anumite cartiere.

Autorităţile singaporeze au menţinut legislaţia din perioada colonială britanică, ce interzice relaţiile sexuale între bărbaţi, pasibile de pedepse de până la doi ani de închisoare. Mai multe tentative privind abolirea acestei legi au eşuat.

În februarie, Curtea Supremă din Singapore a decis ca legea să fie menţinută, dar fără să fie aplicată "într-o manieră proactivă".

Procentul locuitorilor din Singapore care susţin interzicerea relaţiilor homosexuale a scăzut de la 55% în 2018 la 44% în 2022, în timp ce procentul susţinătorilor drepturilor LGBTQ a crescut, potrivit unui sondaj realizat în luna iunie de Institutul Ipsos.

Ministrul local al Justiţiei, K. Shanmugam, a recunoscut ambiguitatea situaţiei legislative şi a dat asigurări în faţa Parlamentului că Guvernul singaporez încearcă în această perioadă să găsească cea mai bună soluţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.