Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo confirmă repatrierea rămăşiţelor soldaţilor americani ucişi în Războiul din Coreea

mike pompeo

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a confirmat miercuri că SUA au ajuns la un acord cu Coreea de Nord pentru repatrierea, în următoarele săptămâni, a rămăşiţelor unor soldaţi americani ucişi în timpul Războiului din Coreea (1950-1953), transmite EFE. informează Agerpres.

Pompeo, care a făcut declaraţii cu puţin timp înaintea unei şedinţe a cabinetului la Casa Albă, a confirmat astfel parţial informaţiile recente din mass-media conform cărora Phenianul ar urma să trimită, într-un termen de maxim trei săptămâni, rămăşiţele a 55 de militari.

Acordul a fost realizat la întâlnirea delegaţiilor SUA şi Coreei de Nord, desfăşurată duminică, în localitatea Panmunjom, la frontiera intercoreeană.

Vezi și: Donald Trump consideră că Rusia a sistat acţiunile împotriva SUA

Iniţial, respectiva întâlnire era prevăzută pentru joi, dar a fost amânată, după cum a arătat Pompeo, după ce nord-coreenii nu s-au prezentat la locul convenit.

Departamentul de Stat a informat duminică, imediat după reuniune, că ambele delegaţii au stabilit reluarea eforturilor de căutare pentru descoperirea rămăşiţelor a aproape 5.300 de soldaţi americani ucişi în Războiul din Coreea şi care se presupune că au fost îngropaţi pe teritoriul nord-coreean.

Înţelegerea intervine după ce preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, s-au întâlnit în Singapore, pe 12 iunie, pentru a negocia denuclearizarea Coreei de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.