Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo, despre tensiunile dintre SUA și China : Nu vor afecta discuțiile privind denuclearizarea Coreei de Nord

china sua

China va reprezenta o parte a soluției pentru criza nord-coreeană, a declarat vineri secretarul de Stat Mike Pompeo, sugerând că tensiunile între Washington și Beijing nu vor putea afecta eforturile de a determina Phenianul să renunțe la programul nuclear, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Pompeo a declarat că discuțiile pe care le va purta weekendul acest la Phenian au scopul de a "stabili ce încearcă să obțină fiecare parte".

Acesta a adăugat că speră să stabilească o dată și o locație pentru un al doilea summit între președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un.

Întrebat dacă tensiunile între Washington și Beijing i-ar putea afecta eforturile, secretarul de Stat american a afirmat că Beijingul a asigurat de mai multe ori că își dorește denuclearizarea Coreei de Nord.

"Ei au spus că în pofida faptului că avem dezacorduri în multe alte privințe, precum comerțul, sunt determinați să susțină eforturile noastre să vadă acest lucru încheiat, încă de când am demarat acest proces", a afirmat Pompeo.

Mike Pompeo va efectua o vizită oficială la Phenian, sâmbătă, pentru a discuta cu liderul suprem nord-coreean Kim Jong-Un despre denuclearizarea Peninsulei Coreea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.