Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo susține că în cursul discuțiilor cu oficialii de la Phenian va ridica și problema cetățenilor japonezi răpiți de Coreea de Nord

pbs
Mike Pompeo

Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, a declarat, sâmbătă, că în cursul discuțiilor cu oficialii de la Phenian va ridica și problema cetățenilor japonezi răpiți de Coreea de Nord, informează cotidianul The New York Times, scrie Mediafax.

Pompeo, care urmează să se întâlnească în curând la Phenian cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, s-a aflat sâmbătă la Tokyo, unde a discutat cu premierul nipon Shinzo Abe.

Liderul american a mai afirmat că legăturile între SUA și Japonia sunt solide.

Citește și: Autorităţile turce au arestat 137 de persoane pentru presupuse legături cu PKK, organizaţie clasificată drept 'teroristă' de Ankara

Japonia consideră că 17 cetăţeni au fost răpiţi în anii '70-'80 de Coreea de Nord. Cinci dintre aceştia s-au întors în Japonia în anul 2002.

Însă Coreea de Nord considera până acum că problema răpirilor, vizând 13 persoane potrivit autorităţilor, a fost deja rezolvată prin revenirea în Japonia a cinci deţinuţi şi anunţul potrivit căruia ceilalţi opt au murit. Dar Japonia, care afirmă că este vorba despre cel puţin 17 persoane răpite, nu s-a mulţumit cu aceste explicaţii avansate fără dovezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.