Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo susține că sancțiunile economice împotriva Phenianului nu vor fi reduse sau anulate înainte de finalizarea procesului de denuclearizare

pbs
Mike Pompeo

Mike Pompeo, secretarul american de Stat, a declarat că sancțiunile economice împotriva Phenianului nu vor fi reduse sau anulate înainte de finalizarea procesului de denuclearizare a Coreei de Nord, informează agenția de știri The Associated Press, scrie Mediafax.

Afirmația oficialului american vine după ce liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a oferit să dezafecteze principalul complex atomic nord-coreean, de la Yongbyon, în schimbul unor concesii din partea SUA. De asemenea, Kim a promis că va dezafecta și principalul complex de lansare de rachete din Coreea de Nord.

"Toată lumea are propria idee despre ceea ce ar putea fi o concesie. Unii au considerat că este o concesie a președintelui Trump să meargă la Singapore. În mod cert nu cred asta; nici președintele Trump", a declarat Pompeo pentru emisiunea Fox News Sunday.

Citește și: O furtună puternică a afectat zone din sudul și vestul Germaniei, provocând cel puțin un deces

"Dar ce am indicat clar este că sancțiunile economice - forța motrice pentru a obține rezultatul pe care îl dorim - nu vor fi anulate. Iar Consiliul de Securitate al ONU nu va reduce aceste sancțiuni până când nu am realizat denuclearizarea finală", a adăugat oficialul american.

"De asemenea, ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat pentru CBS că președintele Trump nu este interesat de "jumătăți de măsură" și dorește ca regimul din Coreea de Nord să permită accesul inspectorilor la toate obiectivele din această țară pentru a verifica denuclearizarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.