Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milcev (EY): Impozitul pe cifra de afaceri va genera câștigători și perdanți

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvern Tudose

Impozitul pe cifra de afaceri o să genereze câștigători și perdanți, dar daunele vor fi mai mari decât câștigurile, a declarat, joi, Alex Milcev, partener și liderul departamentului de asistență fiscală și juridică în cadrul EY.

"Guvernul a anunțat că vrea să înlocuiască impozitul pe profit cu cel pe cifra de afaceri. Motivul nu a fost foarte clar explicat. Ar fi nevoia de simplificare a sistemului fiscal. Impozitul pe profit a fost un cost (pentru IMM-uri — n. r.) de a desfășura business în ultimii 27 de ani. Astfel, dispare nevoia de intervenție a unui consultant fiscal. Se ascunde o mare întrebare: Este oportun un astfel de impozit? Simplificarea nu are cumva un cost? Acest impozit nu este oportun și o să genereze atât câștigători, cât și perdanți. După părerea noastră, știm că daunele vor fi mult mai mari decât câștigurile", a spus Milcev, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, sunt multe afaceri care fac mulți bani și sunt profitabile datorită cifrei de afaceri foarte mari. "Nu este un impozit pe care putem să îl acceptam rezonabil. Se vor crea multe tensiuni în sistem", a mai arătat oficialul EY. La rândul său, Andra Cașu, director executiv al departamentului de asistență fiscală și juridică, a arătat că o asemenea măsură nu poate trece de Comisia Europeană, pentru că se aseamănă foarte mult cu TVA, conform Agerpres. "O astfel de situație ar duce la imposibilitatea aplicării directivelor europene. Este un proiect care nu este sortit succesului. Nu are șanse sa treacă", a subliniat Andra Cașu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.