Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul ceh care conduce PRO TV A MURIT într-un accident aviatic

protv

Miliardarul ceh este printre cei 5 uciși în accidentul de lângă ghețarul din Alaska. Petr Kellner, cea mai bogată persoană din Republica Cehă conform listei Forbes a miliardarilor, a făcut parte din excursie, potrivit celor care au închiriat zborul, informează publicația THE NEW YORK TIMES.

Un elicopter care transporta un grup de schiori s-a prăbușit sâmbătă lângă ghețarul Knik din Alaska, ucigând cinci persoane.

Cinci oameni, inclusiv cel mai bogat om din Republica Cehă, au fost uciși sâmbătă într-o excursie cu heli-schiul, când elicopterul lor s-a prăbușit lângă un ghețar din Alaska, au spus oficialii.

Miliardarul ceh, Petr Kellner, a cărui valoare netă a fost estimată la Forbes de 17,5 miliarde de dolari, se afla la bordul elicopterului Airbus AS350 B3 când a coborât lângă ghețarul Knik, a declarat duminică cabana care a închiriat aeronava.

Kellner, în vârstă de 56 de ani, a fost ucis, alături de un alt oaspete al lojei montane Tordrillo, Benjamin Larochaix, tot din Republica Cehă; doi dintre ghizii lojei, Gregory Harms și Sean McMannany; și pilotul elicopterului, Zach Russel, au spus oficialii.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Un supraviețuitor a fost dus în stare gravă, dar stabilă, conform soldaților din Alaska, care au spus că Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi va efectua o anchetă pentru a determina ce a cauzat accidentul. Cei care au intervenit de urgență au declarat că au fost anunțați la ora 22 sâmbătă că elicopterul nu se întorsese dintr-o excursie și că resturile dintr-un accident fuseseră observate lângă ghețarul Knik.

Cabana, care oferă pachete săptămânale de 15.000 de dolari de persoană pentru cazare comună și charter heli-schi, și-a exprimat mâhnirea cu privire la prăbușire într-un comunicat de duminică seara.

„Aceste știri sunt devastatoare pentru personalul nostru, pentru comunitatea în care activăm și pentru familiile decedatului”, a spus aceștia. „În cei 17 ani de operațiuni, aceasta este prima dată când trebuie să ne confruntăm cu un eveniment al acestei măsuri.”

O reprezentantă, care se află în Judd Lake, Alaska, a spus că nu știe ce a cauzat prăbușirea. Oficialii au declarat că elicopterul a fost operat de Soloy Helicopters în Wasilla, care nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Kellner era un oaspete frecvent și prieten al stațiunii.

Kellner și-a făcut prima avere în anii 1990, după ce a început un fond de investiții, pe care l-a folosit pentru a cumpăra o participație de control la cea mai mare companie de asigurări din țară.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

În octombrie, a achiziționat o rețea europeană de difuzare majoră, Central European Media Enterprises, pentru 1,1 miliarde de dolari, ridicând îngrijorarea în Republica Cehă că rețeaua ar putea pierde independența. Dar într-o declarație publicată la acea vreme, domnul Kellner a declarat că achiziția a fost determinată de „un sentiment de responsabilitate” și a promis că rețeaua își va păstra obiectivitatea. CME conduce în România postul de televiziune PRO TV.

Compania sa de investiții, PPF Group, a donat, de asemenea, milioane de aparate de respirat și măști și mii de truse și tampoane pentru testarea coronavirusului pentru a ajuta Republica Cehă în pandemie, au informat presa din Cehia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.