Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul lui Vladimir Putin a fost pus pe LISTA NEGRĂ: Sancțiuni impuse de Ucraina împotriva unor magnați ruși

putin porosenko

Kievul l-a plasat pe omul de afaceri rus Oleg Deripaska, a cărui companie Rusal deţine un mare combinat de aluminiu în Ucraina, alături de alţi magnaţi ruşi pe o listă, extinsă recent, de persoane împotriva cărora prevede să aplice sancţiuni, potrivit unui document postat joi pe site-ul preşedintelui, notează Reuters.

Nu este clar care este efectul acestei liste negre, însă multe companii ruseşti au căutat deja să-şi lichideze activităţile legate de Ucraina din cauza unor sancţiuni anterioare. Restricţiile împotriva lui Deripaska ar putea avea un impact asupra operaţiunilor combinatului Mykolaiv din sudul Ucrainei, care este al doilea ca mărime al producătorului de aluminiu Rusal.

Citește și: Sumă impresionantă câștigată de Vladimir Drăghia la Exatlon! Ce va face actorul cu banii

Kievul a aplicat pentru prima dată sancţiuni împotriva a sute de companii şi entităţi ruseşti după anexarea de către Moscova a Crimeii în 2014 şi sprijinul ei pentru o revoltă separatistă prorusă în estul Ucrainei, scrie agerpres.ro.

La începutul lunii mai, aceste restricţii au fost extinse pentru a le reflecta pe cele ale Statelor Unite, care au plasat pe lista neagră în aprilie oficiali şi oameni de afaceri din jurul preşedintelui Vladimir Putin - una dintre cele mai agresive acţiuni ale Washingtonului pentru a pedepsi Moscova pentru presupusul ei amestec în alegerile americane din 2016 şi alte "activităţi maligne".

Citește și: Guvernul a pus pecetea! A fost stabilit modul în care vor primi sporuri acești bugetari

Lista actualizată a Ucrainei a fost publicată online joi, confirmând sancţiunile împotriva lui Deripaska, precum şi asupra altor magnaţi ruşi precum Viktor Vekselberg, proprietar cheie al holdingului Renova, şi Aleksei Miller, CEO al exportatorului rus de gaze Gazprom.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.