Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul Sam Bankman-Fried spune că FTX ar putea cumpăra într-o bună zi Goldman Sachs și CME

Goldman Sachs

Miliardarul Sam Bankman-Fried din Hong Kong a declarat că FTX ar putea lua în considerare cumpărarea gigantului financiar american Goldman Sachs și precum Chicago Mercantile Exchange (CME) în viitor.

Într-o discuție cu Financial Times pe 14 iulie, Bankman-Fried a declarat că, dacă FTX poate deveni cel mai bun schimb de criptomonede și înlocuiește rivalii precum Coinbase și Binance, ideea de a cumpăra giganți precum Goldman Sachs și grupul CME este cât se poate de reală:

„Dacă suntem cea mai mare bursă, [cumpărarea Goldman Sachs și CME] nu este deloc exclusă”.

Tânărul de 29 de ani are o avere netă estimată de 8,7 miliarde de dolari și este fondatorul și CEO al firmei de tranzacționare cantitativă Alameda Research și CEO al burselor de criptomonede FTX.

Conform datelor de la Macrotrends, Goldman Sachs are o capitalizare de piață estimată la 129 miliarde de dolari, iar grupul CME are o capitalizare de piață estimată la 75,5 miliarde de dolari.

În timp ce FTX a crescut rapid, nu este încă în liga acelor mari. Într-un interviu acordat Nikkei Asia pe 24 iunie, Bankman-Fried a declarat publicației că FTX caută o evaluare de aproximativ 20 de miliarde de dolari în ultima sa rundă de finanțare, ceea ce înseamnă că poate trece ceva timp până când FTX va avea puterea de cumpărare pentru a achiziționa astfel de firme mari.

Dar el intenționează să cumpere altele mici și mijlocii. Antreprenorul a declarat că viitoarea rundă de finanțare va strânge „jumătate de miliard de dolari” în primul rând de la instituții și a menționat că „M&A va fi cea mai probabilă utilizare a fondurilor”, a spus el.

El a confirmat, de asemenea, că fondurile vor fi utilizate pentru a viza în continuare cota de piață a investitorilor cu amănuntul.

Bankman-Fried a spus, de asemenea, că FTX are două păreri în ceea ce privește publicarea, spunând că „nu căutăm în mod activ să listăm, dar vrem să fim în măsură să mergem înainte dacă vrem” și a adăugat că firma cântărește beneficii:

„Suntem într-o poziție norocoasă de a nu trebui să o facem pentru că nu avem nevoie de capital. . . pe de altă parte, există potențiale avantaje mari pentru listare, cum ar fi recunoașterea mărcii.”

Nu este surprinzător faptul că Bankman-Fried vorbește într-o manieră atât de ambițioasă, întrucât antreprenorul a acumulat o avere de mai multe miliarde în doar de trei ani de la intrarea în criptografie.

FTX a adoptat, de asemenea, o abordare ambițioasă de la intrarea pe piață în 2019 și, în ultimul an, firma a investit și a cumpărat.

FTX a achiziționat Blockfolio pentru 150 de milioane de dolari în august 2020, iar în martie 2021 bursa a asigurat drepturi de denumire pe stadionul din Miami Heat în valoare de 135 de milioane de dolari pe 19 ani .

Cointelegraph a raportat, de asemenea, luna trecută, că schimbul a sigilat drepturi de denumire în valoare de 210 milioane de dolari pentru marca globală de e-sport "Team SoloMid", echipa schimbându-și numele în "TSM FTX". Pe 24 iunie, platforma a anunțat, de asemenea, că s-a asociat cu MLB pentru a fi sponsorul cripto oficial al ligii pro-baseball .

Conform datelor de la Messari, FTX ocupă locul 11 ​​în 24 de ore de volum spot și a procesat 206 milioane de dolari în volum spot în ultimele 24 de ore. În comparație, volumul raportat 24 de ore al Coinbase a reprezentat 1,6 miliarde de dolari.

În ciuda controlului reglementar care vizează Binance , FTX continuă să se ridice asupra concurenților săi, cu un volum spot 24 de ore care totalizează 10,6 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.