Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul și proprietarul Clubului de fotbal Chelsea a dat în judecată editura HarperCollins pentru publicarea cărții 'Oamenii lui Putin'

vestidinrusia.ro
Miliardarul rus Roman Abramovici

Miliardarul rus și proprietarul Clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, a dat în judecată filiala australiană a editurii HarperCollins, a anunțat publicația Australian Financial Review, informație confirmată de purtătorul de cuvânt al omului de afaceri, relatează RBK.

Plângerea împotriva editurii HarperCollins Australia vizează publicarea și difuzarea cărții ”Oamenii lui Putin”, scrisă de fostul corespondent al cotidianului Financial Times la Moscova, Catherine Belton.

Potrivit plângerii, cartea în cauză cuprinde opt acuzații calomnioase. Printre altele, se afirmă că Abramovici ar fi avut o relație de corupție cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, că ar fi acționat la ordinele acestuia și ar fi fost ”casierul” și păstrătorul lui de bani. În document se mai spune, de asemenea, că, astfel, este discreditată inclusiv relația lui Abramovici cu fostul președinte al Rusiei, Boris Elțîn.

În plus, în carte se afirmă, cu referire la fostul bancher Serghei Pugaciov, că Abramovici ar fi cumpărat Clubul de fotbal Chelsea la ”indicația secretă a lui Putin”. Scopul achiziției ar fi fost acela de a ”pătrunde în elita britanică, de a o manipula și corupe cu intenția de a răspândi influența Rusiei în Marea Britanie și în FIFA”. În carte se spune, totodată, că omul de afaceri ”s-ar fi mutat la New York, tot la ordinul lui Putin, pentru a întări influența asupra familiei fostului președinte al SUA, Donald Trump, în numele Kremlinului”. În plângere, toate aceste afirmații sunt definite drept calomnie.

În martie, Abramovici a dat în judecată editura HarperCollins și pe Catherine Belton. ”Nu am intenționat niciodată să obțin un statut public și întotdeauna am refuzat să comentez orice chestiune, inclusiv orice declarație falsă – sau ce induce în eroare – despre mine sau despre clubul de fotbal Chelsea. Însă, a devenit clar că afirmațiile mincinoase din această carte exercită o influență păguboasă nu doar asupra reputației mele personale, dar și a activității Clubului Chelsea”, a declarat omul de afaceri. Firma de avocatură Harbottle & Lewis LLP, ce reprezintă interesele miliardarului rus, a declarat că volumul ”Oamenii lui Putin” conține o serie de afirmații calomnioase și defăimătoare, care sunt ”absolut nefondate”.

După acțiunea în justiție, HarperCollins a anunțat că a încercat să rezolve conflictul cu Abramovici până la proces, dar reprezentanții omulului de afaceri nu i-au contactat. La rândul său, Abramovici a afirmat că avocații lui au încercat să interacționeze cu editorii, pentru a găsi o rezolvare pașnică a conflictului și au prezentat o informare detaliată despre acele afirmații din carte, considerate de antreprenor ca fiind false. Dar editorul nu le-a corectat, a precizat Abramovici.

Cartea ”Oamenii lui Putin: Cum a recuperat KGB-ul Rusia și a trecut apoi în ofensivă asupra Occidentului”, a apărut în iunie 2020. Autorul ei – Catherine Belton, fost corespondent al cotidianului Financial Times, a trăit 16 ani în Rusia. În carte se susține că un grup de foști ofițeri KGB și responsabili ai instituțiilor de forță, toți apropiați de Putin, au pus mâna pe principalele companii și instituții ale statului rus. Sunt folosite surse, în marea lor majoritate anonime, de la Kremlin, diplomați, angajați ai serviciilor de informații, procurori, oligarhi, oameni din lumea interlopă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.