Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milionar rus ucis la Londra: Crima a fost mascată într-o sinucidere

Twitter
asasinat

Anchetatorii britanici au indicii că un om de afaceri rus decedat la Londra în 2018, un critic al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, probabil a fost asasinat, informează BBC News.

Omul de afaceri Nikolai Glushkov a fost găsit mort în martie 2018 în locuinţa sa din New Malden, în sud-vestul Londrei. Experţii legişti au prezentat vineri dovezi care sugerează că circumstanţele decesului au fost aranjate pentru a părea a fi sinucidere, însă, de fapt, a fost implicată "o parte externă", scrie Mediafax.ro.

Expertul legist Chinyere Inyama a declarat vineri într-o instanţă judiciară din Londra că este vorba de o crimă, comisă prin strangulare.

Nikolai Glushkov fugise din Rusia după ce fusese acuzat de fraude comise în calitatea de director adjunct al companiei Aeroflot şi a primit azil politic în Marea Britanie în 2010.

În 2017, o instanţă judiciară din Rusia l-a condamnat în lipsă la opt ani de închisoare, pentru o fraudă de peste 119 milioane de dolari.

Nikolai Glushkov, care avea 68 de ani, urma să se prezinte pe 12 martie 2018 la o instanţă comercială din Londra, pentru a se apăra de acuzaţiile din Rusia. În acea zi a fost găsit mort de fiica sa, Natalia.

Decesul său a avut loc la o săptămână după atacul neurotoxic care i-a vizat în orăşelul britanic Salisbury pe fostul agent rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia.

Poliţia metropolitană londoneză nu a făcut deocamdată nicio arestare în acest caz, iar motivul crimei urmează să fie stabilit.

Nikolai Glushkov a fost prieten apropiat cu oligarhul Boris Berezovski, un critic al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Boris Berezovski a fost găsit spânzurat în locuinţa sa din Berkshire, în regiunea britanică Anglia, în 2013. Nu s-au stabilit cu exactitate circumstanţele morţii lui Boris Berezovski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.