Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militari din Brigada 61 Vânători de Munte vor participa la un exercițiu militar în Ucraina

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam militari defilare armata

Aproximativ 40 de militari din Brigada 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" vor participa, în perioada 1 - 15 septembrie, la exerciţiul multinaţional "Rapid Trident 18", care va avea loc la Centrul Internaţional PfP din regiunea Yavoriv, Ucraina, transmite Agerpres.

Obiectivul principal al Forţelor Terestre Române urmărit prin participarea la exerciţiul "Rapid Trident 18" este perfecţionarea deprinderilor personalului de stat major în organizarea, conducerea şi controlul operaţiilor multinaţionale, în cadrul unei coaliţii.

Exerciţiul, care este organizat de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), în parteneriat cu Forţele Armate Ucrainene, are ca scop antrenarea în comun pentru executarea activităţilor de planificare şi execuţie a operaţiilor multinaţionale de tip coaliţie, la nivel brigadă şi batalion, conform sursei citate.

Militari români au fost prezenţi în exerciţiile de tip "Rapid Trident" începând cu anul 2007, fiind parte a activităţii de colaborare cu USAREUR prin care se asigură cooperarea între forţele armate care iau parte la etapele anuale de instrucţie internaţională, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.