Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii cu pensii de lux şi-au găsit un aliat inedit: Organul de propagandă al Moscovei

sputniknews.com
sputnik

Scandalul pensiilor speciale a ajuns şi în atenţia propagandei ruse. Publicaţia Sputnik, varianta în limba română, din Republica Moldova, ţine partea pensionarilor militari, în frunte cu celebrul sindicalist Mircea Dogaru.

Vezi şi: Dragnea recunoaşte că PSD a luat o decizie populistă. PERICOL pentru sistemul de pensii

"Nu cred că a existat în ultimii ani un caz care să genereze atâtea reacții precum cel al afectării pensiilor militarilor. Și, ce este remarcabil și deosebit — în spatele acestor reacții nu stă un partid, nici măcar o organizație — fiindcă sindicatul condus de distinsul istoric Mircea Dogaru poate fi cotat doar cu o contribuție parțială, nicidecum cu o coordonare. Urmăresc intervențiile de pe Facebook ale ofițerilor în rezervă și majoritatea sunt nu doar bine argumentate, dar și punctează incredibil la toate capitolele — logic, social, moral, al oportunității. Faptul în sine este îmbucurător, fiindcă spre deosebire de societatea civilă ce pare deseori absentă sau alienată, "Marea mută" dovedește a avea conștiința trează, de veghe. Iar un amănunt este esențial; liderii Coaliției nu înțeleg că militarii nu pun strict problema banilor, ci mai ales e vorba de nerecunoașterea unei stări de-o viață: privațiuni acceptate, ricuri asumate, viața de familie în condiții speciale etc", se arată într-un articol din sputnik.md.

Vezi și: Fost șef SRI, avertisment pentru România: 'Vom fi sau nu pregătiți? Va trebui să dam un răspuns la problema aceasta'

Autorul reproduce şi mesajul unui ofiţer, Constantin Enache, care enumeră condiţiile stricte ale vieţii de militar, ca argument al pensiilor speciale. "De remarcat că, din argumentația ofițerului, lipsește capitolul strict mercantil — "mi-am respectat partea mea de înțelegere, acum tu, stat, reprezentat de Guvern, respectă-ți partea ta"; nu, Constantin Enache vrea ca societatea să înțeleagă situația", mai scrie autorul articolului din publicaţia rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.