Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii români din Afganistan, ridicați ÎN SLĂVI de americani: 'Cunosc mai bine decât oricine din coaliție'

www.rador.ro
militari, soldați români Afganistan Kandahar

Militarii români au experienţă şi cunosc mai bine decât oricine din coaliţie zona în care acţionează, afirmă comandantul Grupării de forţe combinate (Combinate Task Force) "Devil Strike", locotenent-colonelul Joseph Geary, cel care coordonează trupele terestre ale coaliţiei dislocate în Baza Militară Aeriană din Kandahar.

El a subliniat că românii prezenţi în teatrul de operaţii din Afganistan sunt profesionişti şi sunt consideraţi un partener de încredere.

Citește și: Scandalul pe legile justiției ia o turnură neașteptată: Se solicită EXPULZAREA de URGENȚĂ a lui Hans Klemm

"Ce aduc ei (militarii români - n.r.) în luptă sunt disciplina şi experienţa. Deci, cu aceste două lucruri poţi învinge o mulţime de adversari. De la soldat până la locotenent-colonel sunt disciplinaţi, sunt bine antrenaţi, ştiu procedurile standard, ştiu cum să opereze în Afganistan şi aduc şi experienţă pentru că ei ştiu Kandaharul. Ei cunosc această zonă mai bine decât oricine din coaliţie. Sunt absolut grozavi", a precizat Joseph Geary, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a apreciat colaborarea pe care a avut-o cu "Lupii negri", militarii Batalionului 151 Protecţie a Forţei din Iaşi, a căror misiune s-a încheiat recent, şi şi-a manifestat convingerea că la acelaşi nivel se va ridica şi Batalionul 280 Protecţie a Forţei "Brave Hearts" din Focşani, care a preluat misiunea militară din Afganistan.

Citește și: Ungaria schimbă placa: Declarație total diferită despre România

Comandantul Combinate Task Force a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanţii mass-media din România prezenţi în baza militară din Kandahar.

La finalul acestei întâlniri, Joseph Geary a urat "La mulţi ani limbii române", de Ziua limbii române care se marchează în fiecare an pe 31 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.