Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minciuni și întrebări în cazul Ponta-Isar

ponta& kovesi

Dezvăluirea făcută de fostul prim-ministru Victor Ponta despre motivele pentru care l-a îndepărtat din guvern pe Lucian Isar, fost Ministru al Mediului de Afaceri, e șocantă.

Cine se întoarce puțin în timp, va descoperi că, în data de 6 august 2012 (!), Lucian Isar a demisionat din guvernul condus de Ponta și nu a fost revocat. Iată motivele apărute în presă pe ”surse politice” pentru această demisie intempestivă:

Potrivit surselor politice, Isar a cerut liderilor USL asigurări că această perioadă de instabilitate politică nu va mai dura mult. Isar a spus că actuala criză politică afectează exact domeniul de care el se ocupă, adică mediul de afaceri.” (Mediafax, 6 august 2012).

Astăzi, Victor Ponta își amintește cu totul altceva:

Pot însă să spun că în aproape 4 ani de activitate ca Prim-Ministru a fost o singura ocazie în care am primit direct informare de la instituțiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupție din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat și lui Crin Antonescu despre situație și a înțeles - în câteva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat și DNA. Din păcate există și astfel de oameni.” (pagina de facebook Victor Ponta).

În august 2012, la Cotroceni se afla...Crin Antonescu, președinte interimar, titularul fiind încă suspendat din funcție.

Pentru înlocuirea unui ministru e nevoie de acordul Președintelui României. Isar a demisionat, Mihai Voicu l-a înlocuit în funcție. Inevitabil, Antonescu trebuia să fie implicat în această rocadă. Ponta spune că a vorbit cu președintele interimar (și șeful de facto al PNL) despre cazul Isar.

Antonescu neagă, astăzi, că ar fi văzut vreo informare în acest sens, dar nu neagă că Ponta i-a relatat motivele pentru care a vrut schimbarea lui Isar.

'Îmi amintesc foarte bine ca domnul Ponta nu a avut (...) o buna colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu stiu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevarat ca, la un moment dat, a formulat asemenea acuzatii, mi-a spus mie ca asta considera domnia sa ca s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai putin nu mi-a aratat ca este vorba de vreo informare din partea unei institutii a statului. Pur si simplu, acuzatii' conform stiripesurse.ro

Toată povestea e foarte stranie.

Așadar, Ponta a primit o informare că un ministru liberal din guvernul său a cerut șpagă unui investitor american. Îi cere acestuia să demisioneze. Acesta demisionează și transmite pe ”surse politice” că a demisionat din cauza instabilității politice (suspendarea lui Traian Băsescu) prelungite care afectează mediul de afaceri. Ponta a primit informarea de la servicii, dar, atenție!, această informare nu a ajuns și la Președintele României (interimar), conform lui Crin Antonescu. Cazul e mușamalizat de Ponta și Antonescu.

Ponta aruncă, tot astăzi, o altă șopârlă:

”Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat și DNA.”

În realitate, se pare că Isar, astăzi, nu a fost chemat la DNA pentru vreo presupusă infracțiune de solicitare de mită. E doar martor într-un dosar. Ponta însă profită de vizita acestuia la DNA, ca martor, pentru a-și aminti de o presupusă infracțiune, semnalată de servicii, care, presupune Ponta insinuant, a ajuns și la DNA.

Să mai adăugăm și că Isar a negat astăzi acuzațiile fostului său șef și a declarat că îl va acționa în instanță pentru calomnie.

Sunt mai multe întrebări:

  1. De ce serviciile nu i-au trimis aceeași informare și Președintelui României, ci doar prim-ministrului de atunci?
  2. De ce Ponta nu a acționat atunci pe loc să-l dea pe Isar pe mâna DNA? (să ne amintim că, în acea perioadă, Ponta trimitea plîngeri referitoare la toți miniștrii din guvernul Boc)
  3. De ce Isar a folosit ca motiv de plecare, transmis pe ”surse politice”, instabilitatea politică care afectează mediul de afaceri? Să ne gândim că un asemenea motiv servea de minune discursului lui Traian Băsescu, pe atunci președinte suspendat.
  4. De ce Ponta își amintește doar azi, când el însuși e inculpat, de ”cazul Isar” și trimite o săgeată către SRI și DNA, despre care presupune că au în lucru ”dosarul Isar”?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.