Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minerii ruși de Bitcoin funcționează ca de obicei, în ciuda invaziei guvernamentale în Ucraina și a sancțiunilor impuse de țările aliate NATO

feedbinary.com
bitcoin criptomonede rusia

Minerii ruși Bitcoin (BTC) funcționează ca de obicei, în ciuda invaziei guvernamentale în Ucraina în această săptămână, conform cointelegraph.com.

Conform estimărilor din indicele Cambridge Bitcoin Electricity Consumption, minerii din Rusia reprezentau aproximativ 11,2% din rata globală de hash BTC din august 2021. Cu sancțiunile impuse guvernului rus din SUA și din țările aliate NATO, nu este clar cum sectorul local BTC și piața mai largă vor fi afectate.

În timp ce unele firme de cripto miniere, cum ar fi Flexpool concentrat pe Ethereum, și-au oprit serviciile în Rusia ca răspuns la invazie , minerii BTC Compass Mining au confirmat clienților care găzduiesc în Rusia că infrastructura sa minieră va rămâne operațională în regiune.

CEO-ul Compass Mining, Whit Gibbs, și-a exprimat gândurile și rugăciunile tuturor celor afectați de conflict, pe Twitter mai devreme astăzi, în timp ce a asigurat comunitatea că facilitățile sale din Europa de Est sunt situate în siguranță în Serbia, mult în afara oricărei „frăziuni geopolitice”.

Administrația Biden a subliniat joi că va impune „sancțiuni financiare mari și controale stricte la export” celor mai importante instituții financiare din Rusia, guvernului, oficialilor de rang înalt și sectorului tehnologic.

În special, se pare că restricțiile severe nu se vor extinde încă la rețeaua internațională de plăți SWIFT sau transferurile de criptomonede. Mulți privitori au susținut că acesta ar putea fi un moment în care sectorul cripto rus înflorește, deoarece ar putea deveni în curând un instrument important pentru a evita diversele sancțiuni.

Într-un buletin informativ adresat investitorilor mai devreme astăzi, co-fondatorul digital BTC Bull și Morgan Creek, Anthony Pompliano , a subliniat că guvernul rus ar putea folosi acest moment ca o șansă de a se îndepărta de sistemul de rezervă în dolari americani și de a susține o monedă descentralizată cu un apel global. :

„Această teorie a jocurilor ne conduce la Bitcoin. Cea mai bună opțiune pentru a fi producătorul și distribuitorul monedei de rezervă globală este să fii cel mai avansat utilizator și deținător al unei monede de rezervă globale pe care nicio țară nu o controlează.”

„Acest stimulent determină aceste superputeri să realizeze că Bitcoin va fi esențial pentru deceniile următoare. Țările care au o cotă mare de proprietate, împreună cu desfășurarea de minerit și alte activități pro-bitcoin în țara lor, vor avea un avantaj semnificativ”, a adăugat el.

Șeful VanEck de cercetare a activelor digitale, Matthew Sigel, a făcut ecou sentimente similare lui Bloomberg, menționând că rețeaua Bitcoin va permite Rusiei să reducă potențialul rău cauzat de excluderea sistemului financiar occidental:

„Nici dictatorii și nici activiștii pentru drepturile omului nu vor întâlni vreun cenzor în rețeaua Bitcoin.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.