Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mini-carnaval' în insula braziliană Paqueta pentru a testa eficienţa vaccinurilor anti-COVID-19 după imunizarea populaţiei

smartradio.ro
vaccin astrazeneca

Primarul din Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a propus organizarea unui mini-carnaval pe insula braziliană Paqueta, a cărei populaţie va fi vaccinată în masă împotriva noului coronavirus duminica viitoare, relatează marţi EFE, potrivit agerpres.ro.

"Dacă totul merge bine, vom realiza primul nostru test. Să înceapă vaccinarea!", a scris edilul brazilian într-un mesaj pe Twitter.

Primarul Eduardo Paes, un iubitor declarat al carnavalului, doreşte să organizeze evenimentul în luna septembrie pe această insulă situată în golful Guanabara, aflată la o oră distanţă cu mers cu barca în raport cu centrul oraşului Rio de Janeiro. Carnavalul va fi primul eveniment cu participare masivă organizat în acest stat brazilian de la începutul pandemiei de COVID-19.

La mini-carnaval vor participa doar rezidenţii din această insulă cu o populaţie de 4.200 de locuitori, deşi Primăria nu a precizat modul în care va controla accesul vizitatorilor.

Carnavalul a fost suspendat anul acesta în întreaga ţară ca urmare a agravării pandemiei în Brazilia, una dintre ţările cele mai afectate din lume de noul coronavirus şi care a înregistrat în total 17,4 de milioane de cazuri şi peste 487.000 de decese asociate COVID-19.

Insula Paqueta a fost inclusă într-un program masiv de vaccinare condus de Primăria din Rio de Janeiro alături de Fundaţia Oswaldo Cruz (Fiocruz), unul dintre principalele centre de cercetare din America Latină şi responsabil cu producerea pe plan local a vaccinului dezvoltat de compania AstraZeneca.

Duminica viitoare va fi vaccinată într-o campanie masivă întreaga populaţie adultă care încă nu a fost imunizată, în cadrul unui studiu care a fost conceput pentru a fi similar celor desfăşurate în alte oraşe braziliene, precum Serrana şi Botucatu, ambele aflate în statul Sao Paulo.

Vaccinarea continuă să avanseze într-un ritm lent în Brazilia, unde doar un sfert din populaţie a primit până acum cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 şi abia 11 % dintre rezidenţi au fost vaccinaţi cu schema completă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.