Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniștrii tehnocrați ai lui Dacian Cioloș instaurează CENZURA

poza guvern

Miniştrii lui Dacian Cioloş calcă în picioare libertatea cetăţeanului de a fi informat, instaurând din nou cenzura. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, le-a comandat subordonaţilor să nu comunice presei nicio informaţiei fără a primi în prealabil avizul său. Botniţa este pusă şi angajaţilor care-şi câştigă pâinea în instituţiile subordonate MADR. Prin aceste măsuri draconice, ce le amintesc românilor de neagra perioadă a comunismului, tehnocraţii îşi dau arama pe faţă, arătând de ce sunt în stare.

Citește și: Austria renunță la Schengen: Explicațiile oferite de la Viena

Apusă odată cu Ceauşescu, botniţa cenzurii reapare în prim-plan în ţara noastră, odată cu instaurarea Guvernului de tehnocraţi. Deşi au jucat cartea unui nou început al actului administrativ, bazat pe „o transparentizare” a activităţii desfăşurate în instituţiilor publice, odată ce au primit girul Parlamentului şi au câştigat încrederea cetăţenilor prea creduli, miniştrii cabinetului Cioloş s-au pus stăpâni pe viitorul ţării, nelăsând să scape nicio informaţie cu privire la activitatea lor către oamenii care le plătesc din banul public huzurul din Palatul Victoria.

Citește și: Ce a decis România să le facă celor 60 de imigranți care au trecut ilegal frontiera / VIDEO

După ce s-au fofilat prin faţa oamenilor cu aere de specialişti europeni, deschişi la comunicarea cu societatea civilă şi îmbrăcând hainele de crai reformatori ai scenei politice, autoproclamaţii tehnocraţi îşi dau arama pe faţă şi arată care este tactica lor de guvernare. Astfel, „specialistul” Achim Irimescu, care a preluat conducerea Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) printr-o conjunctură politică neaşteptată, cum a fost demisia premierului Ponta, a hotărât că este benefic să reinstaureze cenzura în rândul subalternilor.

Citește și: Postarea anului făcută de Traian Băsescu: Ce i s-a întâmplat / FOTO

Astfel, tehnocratul le-a comunicat angajaţilor aparatului central al MADR, dar şi tuturor celor care-şi câştigă pâinea în instituţiile subordonate, că, începând din data de 29 decembrie a anului trecut, „orice declaraţie, interviu, sincron acordate mass-media (înţelegându-se aici presei scrise, radio, online-n.r.), participarea în emisiuni TV, de radio sau online, precum şi toate comunicatele sau informaţiile de presă vor face obiectul unei avizări prealabile din partea ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu”, se arată în adresa înaintată de „specialistul” lui Cioloş către toţi oamenii din subordine, punându-le astfel pumnul în gură şi reducându-i la tăcere.

Citește și: Un primar de oraș al PSD, exclus din partid, s-a înscris în PNL

Tupeul de joasă speţă a lui Achim este cu atât mai mare cu cât învestirea Guvernului Cioloş a fost sprijinită de societatea civilă care şi-a pus speranţa în cei care se autointitulau „reformatorii administraţiei şi ai clasei politice”.

Atitudinea lui Achim Irimescu este blamată de parlamentarii ieşeni, aceştia fiind de părere că măsurile tehnocratului reînvie fantoma Comunismului românesc, dar nu se declară surprinşi de acest comportament. „Ceea ce face acest om sunt nişte aiureli, nişte aberaţii, pentru că un ministru are de lucru, nu semnează avize pentru presă. Nu mă uimeşte însă comportamentul acestor străini cărora le-am permis să preia puterea acestei ţări, dând la o parte pe cei care au primit votul oamenilor, dându-i la o parte pe politicienii aleşi”, declară deputatul de carieră Anghel Stanciu, prin faţa căruia au trecut, din '92 încoace, tot felul de miniştri.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, începutul sfârșitului

Cu toate acestea, social-democratul este de părere că susţinerea noului Cabinet este o jignire la adresa politicienilor care au fost validaţi de popor şi la adresa poporului român. „Prin susţinerea tehnocraţilor am păţit exact ca-n vorba aceea: Deşteptul promite şi prostul trage nădejdea...”, conchide Stanciu, profund indignat de modul în care se face astăzi politica.

Citește și: Dan Mihalache, torpilă pentru Victor Ponta: Trece de limita bunului simț

Nici deputatul Petru Movilă nu iartă comportamentul ceauşist al lui Irimescu, fiind de părere că tehnocratul nu este apt pentru funcţia pe care a primit-o şi, în încercarea de a veni cu noutăţi, mai tare blochează funcţionarea Ministerului. „Instaurarea acestei cenzuri arată foarte clar lipsa de experienţă managerială a lui Achim Irimescu. Dacă el crede că atribuţiile sale în MADR se rezumă la activitatea de purtător de cuvânt, atunci faima de specialist de care se bucură este egală cu zero. Instaurarea cenzurii trebuie neapărat oprită prin anularea dispoziţiei”, declară pemepistul ieşean, precizând că un astfel de comportament josnic este o palmă pentru societatea civilă care i-a susţinut pe tehnocraţi la putere.

Citește și: Dacian Cioloș se întâlnește azi cu femeia trimisă de Barack Obama în România

Este clar ca lumina zilei că liberalii gravitează în jurul tehnocraţilor, sperând că pe spinarea acestora pot câştiga simpatia electoratului. Nu poate fi însă justificată atitudinea pasivă a peneliştilor faţă de măsurile draconice gândite de Irimescu. „Nu cred că un ministru din Cabinetul Cioloş ar putea implementa o astfel de măsură. Toţi sunt oameni ieşiţi prin lume şi obişnuiţi cu modalităţile de comunicare europene. Nu cred că-i scoate cineva pe angajaţii MADR la raportul de seara... nu cred!”, susţine senatorul Dumitru Oprea, fiindu-i mai uşor se nege nerozia făcută de ministrul Achim, decât să accepte că a fost o eroare să se încreadă necondiţionat în „tehnocraţi”, scrie ziarulevenimentul.ro

Citește și: PSD refuză UNPR: Oamenii lui Dragnea nu vor alianță cu cei ai lui Oprea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.