Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Apărării, clarificări în cazul militarului mort în accident de Ziua Imnului Naţional

Ministerul Apărării Naţionale face precizări cu privire la militarul român mort într-un accident rutier după ceremoniile de Ziua Imnului Naţional. În urma unor articole apărute în presă, MApN precizează că militarul a fost chemat din concediu pentru ceremonie, va fi încadrat ca un deces în misiune, iar familia va primi compensaţiile financiare legale.

Militarii Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul” au executat, în data de 29 iulie 2015, misiuni specifice de ceremonii şi onoruri militare în garnizoana Oradea, cu prilejul aniversării Centrului de Excelenţă NATO în domeniul HUMINT şi sărbătoririi Zilei Imnului Naţional.

Vezi şi: Autocar cu militari implicat într-un accident grav. A fost chemat un elicopter SMURD/ update

Accidentul de circulaţie în care şi-a pierdut viaţa plutonierul-major Mihai Laurenţiu-Rodian s-a produs pe timpul deplasării din Oradea către Bucureşti, între localităţile Teiuş şi Alba Iulia.

"În scopul asigurării efectivelor necesare desfăşurării activităţilor, mai mulţi militari ai unităţii au fost chemaţi temporar din concediile de odihnă, inclusiv plutonierul-major Mihai. Această procedură a respectat în totalitate prevederile legale. Din ordinul ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, Corpul de Control şi Inspecţie al M.Ap.N. a demarat marţi, 4 august, o acţiune de cercetare a împrejurărilor producerii evenimentului. Facem precizarea că împrejurările producerii acestui eveniment sunt investigate, conform prevederilor legale, de către Parchetul Militar, iar la nivelul Statului Major General a fost constituită o comisie de cercetare pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă. Familia va beneficia de toate drepturile financiare, potrivit legii", precizează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.