Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Apărării - Militarii români și muntenegreni se vor antrena împreună, în cadrul unor exerciții multinaționale

militari armata nato

Modalităţile concrete de colaborare dintre România şi Muntenegru în vederea extinderii cooperării bilaterale în domeniul apărării s-au aflat printre subiectele discutate de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Nicolae Nasta, la întâlnirea cu preşedintele Comisiei pentru securitate şi apărare din Parlamentul Republicii Muntenegru, Obrad Miso Stanisic.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Potrivit MApN, cei doi oficiali au subliniat faptul că activităţile de instruire în comun reprezintă cea mai bună oportunitate pentru consolidarea şi menţinerea coeziunii în cadrul Alianţei, respectiv păstrarea solidarităţii între statele membre. Totodată, se au în vedere creşterea interoperabilităţii forţelor, precum şi demonstrarea capacităţii de dislocare şi concentrare în timp scurt, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

În acest sens, secretarul de stat a extins invitaţia de participare a militarilor muntenegreni la exerciţiile multinaţionale în cadrul Iniţiativei consolidate de instruire întrunită (CJET-Combined Joint Enhance Training), subsumată prezenţei aliate adaptate în regiunea Mării Negre, planificate pentru anul 2019.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

"În privinţa cooperării regionale, apartenenţa Muntenegrului la NATO contribuie esenţial la stabilitatea Balcanilor de Vest şi la contracararea ameninţărilor la securitatea regiunii. Apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică, cât şi apropierea geografică determină cele două state să îşi stabilească scopuri strategice comune, precum menţinerea stabilităţii, securităţii şi valorilor euro-atlantice în Balcanii de Vest, respectiv în regiunea Mării Negre", se arată în comunicat.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Potrivit sursei citate, România şi Muntenegru rămân puternic angajate în vederea identificării domeniilor de cooperare de interes pentru eforturile NATO de a întări încrederea şi cooperarea în regiune, iar Procesul Reuniunilor miniştrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), eveniment ce va avea loc la Bucureşti în luna octombrie a acestui an, continuă să joace un rol cheie în întărirea păcii şi stabilităţii regionale.

La întâlnirea celor doi oficiali a mai participat deputatul Dorel-Gheorghe Căprar, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.