Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Culturii dorește să mărească de patru ori bugetul Teatrului Național București

sibiu100.ro
Ministerul Culturii

Potrivit unui Proiect de hotărâre privind stabilirea unor măsuri pentru organizarea şi funcţionarea Teatrului Naţional I. L. Caragiale din Capitală semnat de ministrul culturii George Ivașcu și supus dezbaterii, Ministerul dorește să crească bugetul TNB de la 1.779.000 de lei, la 7.116.000 pe an, scrie Mediafax.

Numărul insuficient de angajați în personal artistic și, mai ales, tehnic de scenă îngreunează programarea zilnică a spectacolelor și îndeplinirea atribuțiilor specifice TNB la standardele de calitate corespunzătoare, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre care prevede nevoia de a răspunde condițiilor oferite de teatru după reabilitarea clădirii. Potrivit documentului publicat de Ministerul Culturii, ar fi nevoie de "cel puțin 120 de montatori decor, luminiști, sunetiști, operatori video, recuziteri, cabiniere, echipe de noapte pentru Sala Mare și Sala Studio (940 locuri și, respectiv, 590 locuri)".

Proiectul de act normativ ar reglementa funcționarea TNB cu un număr de 600 angajați, personal artistic, tehnic de scenă, de producție și administrativ, față de 480 de posturi existente în prezent, iar noua structura organizatorică și noul Regulament de Organizare și Funcționare a Teatrului vor fi aprobate prin Ordin al ministrului culturii și identității naționale.

Citește și: Actorul american Alec Baldwin a confirmat faptul că nepoata sa, Hailey Baldwin, și Justin Bieber s-au căsătorit civil

În noua formulă organizatorică, Teatrul Național din Capitală rămâne în continuare instituție de repertoriu, dar este definit și ca instituție care poate reuni și alte colective artistice, pe durata unui proiect, pentru realizarea de producții sau coproducții artistice prezentate doar în serii determinate. În plus, obiectivului de promovare a valorilor teatrale și cultural-artistice, autohtone şi universale, pe plan naţional şi international, i se adaugă "dezvoltarea audienței, creșterea accesului publicului la aceste valori".

Propunerile sau observațiile legate de Hotărârea propusă dezbaterii publice sunt așteptate pe adresele Ministerului Culturii până la data 28 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.