Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Culturii va suplimenta bugetul MNAC cu 2 milioane de lei pentru achiziţia de lucrări de artă contemporană

www.news.ro
Pictura Fata cu Aripi

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a anunţat marţi că instituţia pe care o conduce va aproba suplimentarea cu 2 milioane de lei a bugetului pe anul acesta al Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC) pentru achiziţia de lucrări., potrivit news.ro

Ministerul Culturii va implementa instrumente de achiziţie de artă contemporană pentru patrimoniul cultural naţional prin care să stimuleze producţia şi tezaurizarea artei contemporane pentru muzee şi colecţiile statului, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a MC.

„Am decis să venim în sprijinul artiştilor plastici contemporani a căror activitate, de participare cu lucrări la bienale, saloane de artă sau târguri de artă, inclusiv cu vernisaje în spaţii neconvenţionale, a fost suspendată”, a transmis marţi ministrul Bogdan Gheorghiu.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

El a adăugat: „Ministerul Culturii va susţine achiziţia de lucrări de artă plastică, prin Muzeul Naţional de Artă Contemporană, şi va aproba suplimentarea cu 2.000.000 de lei a bugetului MNAC pentru anul 2020. Urmează să stabilim metodologia Achiziţiilor de Artă Contemporană pentru anul 2020, inclusiv componenţa comisiei de selecţie şi evaluare a ofertelor privind achiziţiile de lucrări de artă contemporană. Calendarul desfăşurării achiziţiilor va fi conceput şi adaptat în funcţie de evoluţia crizei care a impus decretarea stării de urgenţă în România”.

Arta contemporană nu a mai fost inclusă prin achiziţie în patrimoniul statului din anul 2008, mai este menţionat în mesaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.