Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe polonez le-a distribuit pompierilor pastile cu iodură de potasiu, în contextul luptelor de la centrala nucleară din Zaporojie

playtech.ro
zaporojie centrala nucleara

Având în vedere luptele din jurul centralei nucleare ucrainene din Zaporojie, Ministerul de Externe polonez le-a distribuit pompierilor pastile cu iodură de potasiu, informează luni dpa.

Ministerul a anunţat în aceeaşi zi că pentru toţi cetăţenii polonezi va fi disponibilă o cantitate suficientă de tablete cu iod, fiind vorba de "o procedură standard prevăzută de lege, care se aplică în cazul unei posibile urgenţe legate de radiaţii" nucleare.

Instituţia a precizat că în prezent nu există în Polonia expuneri la astfel de radiaţii şi a avertizat populaţia să nu ia pastile cu iod ca măsură preventivă, potrivit Agerpres.

Bombardamentele asupra unor instalaţii ale centralei din Zaporojie, ocupată de forţele ruse, au provocat îngrijorare la nivel internaţional, fiind posibilă o catastrofă nucleară.

Iodura de potasiu protejează doar împotriva absorbţiei iodului radioactiv în glanda tiroidă, nu şi împotriva altor substanţe radioactive. Agenţia dpa menţionează exemplul Germaniei, unde guvernul are pregătite aproape 190 de milioane de tablete cu doze mari de iod, care pot fi distribuite în caz de accident la o centrală nucleară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.