Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Interne de la Helsinki: 'Finlandezii care au luptat alături de griparea jihadistă Statul Islamic sunt așteptați să se întoarca acasă'

teroristi jihadisti statul islamic

Finlanda nu le poate refuza cetăţenilor săi care au luptat pentru gruparea jihadistă Stat Islamic dreptul de a reveni în ţară, a indicat Ministerul de Interne de la Helsinki, transmite dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

'Legea nu împiedică un cetăţean finlandez să revină în Finlanda', a declarat miercuri Tarja Mankkinen, expertă din Ministerul de Interne în problemele extremismului, la postul de radio Yle.

Mankkinen a subliniat că infracţiunile comise de extremişti în Siria nu au modificat legea şi că un stat constituţional nu poate lăsa pe nimeni apatrid.

Preşedintele american Donald Trump le-a cerut sâmbătă statelor europene să repatrieze şi să trimită în judecată peste 800 de luptători străini capturaţi în Siria. Dacă aliaţii nu vor da curs solicitării, SUA vor fi obligate să-i pună în libertate pe aceşti luptători, a avertizat Trump. Ei nu se află în custodia armatei americane, ci în mâinile forţelor kurde aliate ale Washingtonului.

În Finlanda, atât premierul Juha Sipila, cât şi ministrul de externe Timo Soini au lăsat să se înţeleagă că ţara lor nu are interes să permită revenirea luptătorilor jihadişti.

Conform serviciilor de informaţii, numărul finlandezilor care au călătorit în zone de conflict din Siria şi Irak este de aproximativ 80.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.