DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministerul Dezvoltării vine cu precizări, după ce s-a aflat că Dragnea a semnat protocol cu SRI

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dragnea

STIRIPESURSE vă informa asupra faptului că în anul 2014, pe vremea când era ministru al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea a semnat un protocol secret între SRI și Minister.

Cei de la Ministerul Dezvoltării vin cu o precizare. Aceștia nu neagă că Dragnea a semnat acest protocol, dar precizează faptul că ceea ce a semnat actualul lider PSD în 2014 era doar o înnoire și o continuare a protocolului original, semnat în 2012 de către Eduard Hellvig, ministru al Dezvoltării Regionale la acel moment.

Citește AICI informațiile inițiale difuzate de STIRIPESURSE.RO.

Iată precizările transmise de Ministerul Dezvoltării către STIRIPESURSE.RO:

”În urma apariției în presă a unor informații referitoare la protocoalele încheiate între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice și Serviciul Român de Informații, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice face următoarele

PRECIZĂRI:

În anul 2007, a fost semnat un protocol de cooperare între Serviciul Român de Informații și Ministerul Integrării Europene în problematica prevenirii și combaterii terorismului, revizuit în anul 2008.

În anul 2012, ministrul de la acea dată, Eduard Hellvig, a semnat un Protocol de cooperare între Serviciul Român de Informații și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului privind crearea cadrului tematic necesar schimbului de informații prin intermediul Sistemului Informatic Integrat, protocol revizuit în anul 2014 și aplicat până în prezent.

Aceste protocoale au ca obiect problematica prevenirii și combaterii terorismului și a atacurilor cibernetice.

Menționăm că emitentul acestor documente este Serviciul Român de Informații, iar documentele se află sub incidența Legii nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate, a H.G. nr. 585/2002 pentru aprobarea standardelor naționale de protecție a informațiilor clasificate în România și a H.G. nr. 781/2002 privind protecția informațiilor secrete de serviciu, neputând fi difuzate în copie sau în format electronic”, arată Ministerul Dezvoltării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.