Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei a adoptat noi facilităţi pe perioada stării de alertă pentru beneficiarii programelor naţionale

sigla
Ministerul Economiei

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a anunţat vineri că a adoptat, prin Ordin al ministrului publicat în Monitorul Oficial, măsuri pe perioada stării de alertă, care vin în sprijinul IMM-urilor beneficiare ale programelor naţionale destinate înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii derulate de minister.

Ordinul Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri dă posibilitatea beneficiarilor afectaţi de măsurile instituite de autorităţi pe perioada stării de alertă, să beneficieze de reglementările pe perioada pandemiei SARS-CoV-2, fără a se dispune rezilierea contractului de finanţare şi recuperarea ajutorului de minimis acordat, pentru aceste motive.

”Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a adoptat, prin Ordin al Ministrului publicat în Monitorul Oficial, măsuri pe perioada stării de alertă, care vin în sprijinul IMM-urilor beneficiare ale programelor naţionale destinate înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii derulate de MEEMA”, arată ministerul într-un comunicat.

Măsurile constituie un sprijin pentru companii în relansarea activităţii şi revenirea lor pe piaţă, spune ministrul Virgil Popescu.

“Aceste seturi succesive de măsuri economice pe care le-a luat Guvernul României au avut ca punct de pornire şi permanent reper situaţia concretă din piaţă, pe care ne-au transmis-o firmele cu care am fost într-un dialog continuu. Aceste măsuri constituie un sprijin real pentru agenţii economici în relansarea activităţii şi revenirea lor pe piaţă, în noul context economic post-pandemie”, a declarat Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

În conformitate cu ordinul Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, pe perioada stării de alertă, în domeniile în care se menţin restricţii, clauzele contractelor încheiate cu beneficiarii programelor gestionate de Ministerul Economiei se adaptează cu luarea în considerare a condiţiilor excepţionale generate de starea de alertă.

În plus, situaţiile generate de deciziile emise de autorităţi se analizează individual şi nu constituie motiv de încetare a contractului/recuperarea finanţării după ieşirea din starea de urgenţă, dacă beneficiarul respectă obligaţiile contractuale începând cu data încetării stării de alertă.

De asemenea, durata de implementare a contractelor încheiate în domeniile de activitate afectate şi pe perioada stării de alertă se poate prelungi cu perioada stării de alertă.

Iar contractul/acordul de finanţare se poate modifica, în condiţiile dispoziţiilor cuprinse în acesta şi în limitele legii, prin act adiţional semnat de ambele părţi;

Pe perioada stării de alertă administratorul programelor nu întreprinde nici un demers pentru recuperarea ajutorului de minimis acordat beneficiarilor care au fost afectaţi ca urmare a măsurilor impuse de autorităţi, arată ministerul.

”Aceste dispoziţii NU POT conduce la exonerarea de răspundere a beneficiarilor care nu şi-au îndeplinit obligaţiile până la data decretării stării de urgenţă”, precizează Ministerul Economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.