Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educației a găsit soluția care va transforma în olimpici mii de copii cu rezultate slabe la învățătură

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

"Cursurile remediale" pentru elevi sunt binevenite, spun reprezentanţii părinţilor, după ce săptămâna trecută ministrul Educaţiei a anunţat că elevii cu rezultate slabe vor merge la ore suplimentare. De cealaltă parte, profesorii spun că acestea ar fi mai potrivite pentru studenţii de la pedagogie, relatează mediafax.

citește și: Teorie INCENDIARĂ emisă de Ion Cristoiu: Dragnea nu vrea amnistie/ E o bătălie a Sistemului

“Este o idee binevenită, pentru că, din păcate, noi avem evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, iar în urma acelor evaluări nu se ia nicio măsură, nu se face nicio analiză astfel încât să devină funcţionale acele evaluări. Sunt evaluări de formă. (...) Astfel încât, în clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională, un copil să poată obţine un peste 5”, a declarat, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţilor (FNAP), Iulian Cristache.

Cristache a mai precizat că grupul de lucru urmează să se întâlnească, cel mai probabil, în luna ianuarie pentru a discuta despre orele suplimentare.

“Aceste ore ar trebuie să se întâmple în cadrul unui program Şcoală după Şcoală, acel program pe care ni-l dorim cu toţii. Astfel să avem un sistem de învăţământ integrat cel puţin acolo unde părinţii nu-şi pot ajuta copiii pentru că stau la serviciu până târziu şi nu îi pot ajuta să îi consilieze. (...) Să nu uităm totuşi că conform planului şcolar, profesorul are dreptul să facă nişte acţiuni remediale şi să întărească competenţele acelor elevi care vor să performeze”, a mai adăugat Iulian Cristache.

De cealaltă parte, Monica Anisie, profesoară la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală, susţine că orele suplimentare ar trebui să se facă cu studenţii de la pedagogie.

“Cred că ar trebui să se facă ore de remediere cu studenţii care vor fi viitorii profesori. Noi tot timpul ne uităm ce note au luat copiii şi să zicem de dezastru este că nu au promovat, dar să ne uităm la examenele profesorilor şi să vedem situaţia acestora la titularizare. Ei iau note de 1, 2, 3 şi cu toate acestea vin pe posturi de suplinitori în sistem. Păi acel profesor care ia 2 la titularizare cum să-l înveţe pe elev şi ce ore remediale să facă cu el?”, a spus, pentru MEDIAFAX, Monica Anisie.

Profesoara mai spune că propunerea Ecaterinei Andronescu se contrazice cu o altă iniţiativă votată de ministru.

“Dumneaei propune ca elevul să rămână la şcoală peste program. Tocmai dumneaei propune asta când a iniţiat o lege în Senat alături de Liviu Pop în care să stea elevii cât mai puţin la şcoală. Adică se contrazice”, a declarat Monica Anisie.

Conform propunerii lui Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, dacă legea va fi adoptată, atunci programul elevilor din clasele primare şi gimnaziale ar putea fi redus cu nouă ore pe săptămână pentru ca elevii să stea mai mult acasă. Proiectul a trecut de Senat în luna noiembrie şi a fost votat şi de Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, săptămâna trecută, că vrea ca din semestrul al II-lea din acest an de învăţământ, elevii care au rezultate slabe la clasă să ia parte la „cursuri remediale”, adică ore suplimentare. Aceste cursuri vizează elevii claselor III-VIII.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.