Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educatiei si Cercetarii: In acest moment sunt in evaluare proiecte de cercetare exploratorii cu buget de peste 200 milioane lei

brasovmetropolitan.ro
ministerul educației
Monica Anisie, Președinte PNL Sector 2, Ministrul Educatiei si Cercetarii și candidat în cursa pentru Senat, semnaleaza in raportul de activitate transmis cateva elemente care au definit in aceasta perioada domeniul cercetarii. Aceasta declarand ca:
"Un alt aspect al activității mele de ministru a fost reprezentat de domeniul cercetării, pentru care Guvernul României a suplimentat bugetul astfel încât să putem asigura o rată de succes de minimum 10% a competițiilor începute în 2019.  Astfel, s-a ajuns la o rată de succes de peste 20% la competițiile de Tinere Echipe și proiecte postdoctorale, iar la competițiile de proiecte experimentale-demonstrative și transfer economic în jur de 10% și, respectiv 20%, adică aproximativ 180 de milioane de lei. În acest moment se află în evaluare proiectele de cercetare exploratorie, pentru care am suplimentat bugetul cu 200 de milioane de lei. Această competiție a fost demarată în mandatul meu, având evaluare 100% internațională și se va încheia la finalul acestui an." Todata, 0 altă competiție derulată în 2020 a fost cea dedicată susținerii proiectelor de Cercetare-Dezvoltare-Inovare care au avut drept scop intervenții eficiente în limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19 pe teritoriul României, cu un buget de 25 de milioane de lei.
Angajamentul pe care mi l-am asumat la Consiliul Educație, Tineret, Cultură și Sport, din luna februarie 2020, de la Bruxelles, privind susținerea acțiunilor propuse de comisarul european Mariya Gabriel, l-am concretizat prin deschiderea liniei de finanțare pentru programul „Marie Slodowska Curie”. Guvernul a aprobat un memorandum prin care putem finanța din POCU aplicanții ce dețin certificate de excelență din partea Comisiei Europene.
"Evaluarea institutelor naționale de cercetare și dezvoltare în scopul dezvoltării unor poli naționali de competitivitate, dar și demararea procesului de cartografiere a infrastructurii de cercetare și de creare a unei rețele de infrastructură de cercetare regională care să ofere acces la echipamente tuturor cercetătorilor din instituțiile publice din regiune, au reprezentat alte obiective ale mandatului meu. Astfel, au fost reevaluate aproximativ 76,60% din institutele naționale de cercetare-dezvoltare, respectiv 36 de entități, iar 11 institute naționale de cercetare-dezvoltare vor fi evaluate până la sfârșitul anului 2020, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, dar nu mai târziu de 31.03.2021. Totodată, am susținut promovarea proiectelor majore de cercetare, cu finanțare și participare națională și europeană."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.