Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Finanțelor a făcut anunțul: Datoria publică guvernamentală estimată la 48,8% din PIB, la finele lui 2021

datorie publica

Nivelul datoriei publice guvernamentale este estimat la de 48,8% din PIB, la finele anului 2021, cu încadrarea în plafonul stabilit pentru acest an la 49,5% din PIB, conform OUG nr. 97/2021 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, se menţionează în proiectul-ul privind Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2022-2024, publicat duminică pe site-ul Ministerul Finanţelor.

La finele lunii octombrie 2021, datoria guvernamentală a reprezentat 48,2% din PIB , din care datoria internă a reprezentat 23,8% din PIB, iar datoria externă a fost de 24,4% din PIB.

"Nivelul datoriei guvernamentale în PIB include şi datoria contractată în nume propriu de companiile reclasificate în sectorul administraţie publică la sfârşitul lunii octombrie 2021 de 0,1% în PIB, nivel care a fost extrapolat pe întreaga perioadă de analiză", subliniază MF.

Proiectul de Strategie semnalează că pe termen mediu (2022-2024), în condiţii de consolidare fiscală, datoria guvernamentală brută, conform metodologiei UE, se va menţine la un nivel sustenabil ce nu va depăşi 50,3% din PIB, în timp ce datoria guvernamentală netă (reprezentând datoria guvernamentală brută minus activele financiare lichide) nu va depăşi 44,6% din PIB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.