Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul francez de Externe denunţă violenţele 'inacceptabile' împotriva jurnaliştilor

nonguvernamental.org
news stiri presa jurnalism jurnalisti

Parisul a calificat luni ca inacceptabile violenţele poliţiei a căror ţintă au fost jurnaliştii în cursul manifestaţiilor împotriva preşedintelui tunisian Kais Saied care au avut loc vineri, notează AFP.

"Mai mulţi jurnalişti, în special corespondenţi ai presei franceze şi internaţionale, au fost victime ale violenţelor în timp ce acopereau manifestaţiile care au avut loc la Tunis pe 14 ianuarie 2022. Acest lucru nu este acceptabil", a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului francez de Externe într-un comunicat.

"Franţa subliniază ataşamentul său faţă de libertatea de informare şi libertatea presei, în Tunisia, ca peste tot în lume", a adăugat ea, potrivit Agerpres.ro.

În scene de o violenţă care nu a mai fost văzută în capitală de 10 ani, poliţia a acţionat pentru a-i împrăştia pe manifestanţi cu ajutorul tunurilor cu apă şi gazelor lacrimogene şi a făcut zeci de arestări în forţă.

Sindicatul naţional al jurnaliştilor tunisieni (SNJT) a deplâns mai mult de 20 de agresiuni ale poliţiei împotriva jurnaliştilor, "ţintiţi în timp ce aceştia purtau vestele distinctive şi şi-au raportat statutul de jurnalişti".

Corespondentul cotidianului francez Liberation, Jeune Afrique şi RFI a fost brutalizat de poliţie şi împiedicat să acopere această manifestaţie, au denunţat Liberation, RFI şi Asociaţia corespondenţilor străini din Africa de Nord (NAFCC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.