Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul în care se respectă cel mai rar legile și normele sanitare: MAE anunță încă un caz de infectare

Inquam Photos/ Octav Ganea
MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează că un angajat din cadrul Centralei MAE a fost confirmat ca infectat cu SARS-CoV-2.

''Un angajat din cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe a fost confirmat în cursul zilei de 1 august cu infecţia cu COVID-19. Din dispoziţia conducerii MAE, au fost luate măsurile care se impun în relaţia cu autorităţile competente, respectiv măsuri de protecţie pentru restul colectivului'', precizează MAE într-un comunicat.

Acesta este cel de-al șaselea angajat al Centralei MAE testat pozitiv, iar în total, MAE a raportat, până acum, 22 de cazuri de coronavirus.

Citește și: Tudose, atac devastator la adresa PNL și USR-PLUS: ‘Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii românești se bat pe transferuri îmbibate de principii’ .

UPDATE

După apariția articolului, MAE a dorit un drept la replică, pe care STIRIPESURSE.RO îl publică în integralitate. Totodată, readucem aminte că ministrul Bogdan Aurescu, șeful MAE, a fost fotografiat când încalcă, în plină stare de urgență, legile și normele sanitare, bând și fumând, fără respectarea distanțării sociale, într-un birou din Palatul Victoria, alături de premierul Ludovic Orban și alți miniștri.

”Cu privire la articolul Ministerul în care se respectă cel mai rar legile și normele sanitare: MAE anunță încă un caz de infectare publicat astăzi, 3 august, sub semnătura domnului Cristi Șelaru, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări, pentru corecta informare a publicului:

Comunicarea publică de către MAE a cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul angajaților din Centrala MAE și din Serviciul Exterior reprezintă un demers în baza principiului transparenței, destinat informării corecte a publicului larg. În acest context, este profund regretabil că aceste informații sunt scoase din context și sunt însoțite de evaluări complet nefondate cu privire la gradul de respectare a legilor sau a regulilor în cadrul instituției. Astfel de evaluări pot fi făcute doar în baza unor criterii obiective și de către autoritățile competente care dispun de instrumente de evaluare specifice.

MAE atrage atenția asupra faptului că astfel de titluri, utilizate de altfel repetat, reprezintă acuzații grave și fără fond și constituie o dezinformare a opiniei publice.

De asemenea, MAE subliniază că atât la nivelul Centralei MAE, cât și la nivelul Serviciului Exterior au fost implementate proceduri și protocoale stricte menite să asigure desfășurarea în condiții de siguranță a activității angajaților, inclusiv termo-scanarea la intrarea în instituție, purtarea obligatorie a măștii în spațiile în care se desfășoară activitățile, punerea la dispoziție a soluțiilor dezinfectante și încurajarea folosirii acestora, păstrarea distanțării sociale, proceduri de dezinfectare și nebulizare a spațiilor de lucru și testarea angajaților în cadrul fiecărei anchete epidemiologice demarate pentru fiecare caz de infectare identificat.

Respectarea acestor protocoale de prevenție a condus la apariția a doar 6 cazuri la nivelul Centralei MAE (în care își desfășoară activitatea peste 890 de angajați) din luna martie până în prezent.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.