Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Justiției anunță cercetări cu privire la doi avocați operatori autorizați RNPM

Radu Pop
Agerpres
Ministerul Justitiei

Ministerul Justiției reacționează la articolul publicat marți de stiripesurse.ro, în care se menționa existența site-urilor care dau impresia că sunt ale Registrului Național de Publicitate Mobiliară, dar în realitate aparțin avocatului Ciprian Bara, care are cea mai mare cotă de piață dintre agenții operatorului UNBR în piața RNPM. MJ anunță că a demarat mai multe acțiuni în acest caz.

Reacția Ministerului Justiției:

Ca urmare a articolului apărut pe site-ul www.stiripesurse.ro, preluat de pe site-ul www.clujust.ro, referitor la înregistrarea unor domenii de internet similare paginilor oficiale ale Registrului Naţional de Publicitate Mobiliară-RNPM (www.mj.rnpm.ro și www.co.rnpm.ro), Ministerul Justiției face următoarele precizări:

  1. MJ are, în calitate de Autoritate de Supraveghere a Registrului, atribuțiile de supraveghere şi control asupra activităţii operatorilor şi agenţilor împuterniciţi ai acestora, în vederea asigurării respectării dispoziţiilor legale în vigoare.
  2. În baza acestei calități, MJ a solicitat comunicarea de către operatorii autorizați ai RNPM a adreselor paginilor de internet de prezentare a activității de publicitate mobiliară (proprii și ale agenților împuterniciți ai acestora).
  3. În urma verificării paginilor de internet ale operatorilor și agenților, au fost reținute două cazuri față de care Ministerul Justiției, în considerarea calității sale de Autoritate de Supraveghere, a demarat următoarele proceduri:
  • efectuarea cercetării prealabile față de doi agenți împuterniciți ai UNBR sub aspectul săvârșirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 39 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 297/2018, constând în „construirea unei pagini de internet proprii de prezentare a activității astfel încât să inducă în eroare publicul utilizator ori să creeze confuzie cu pagina de internet a Registrului, prin aspectul general al paginii, prezentare, însemne oficiale folosite, denumiri, imagini, figuri sau alte caracteristici relevante”;
  • sesizarea Consiliului Concurenței, în temeiul art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 297/2018[1], în vederea efectuării de verificări privind respectarea regulilor de concurență de către cei doi agenți ai UNBR;
  • transmiterea către Corpul Operatorilor a unei adrese cuprinzând recomandări de actualizare a informațiilor publicate pe paginile de internet ale operatorilor/agenților.

[1] Art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 297/2018 – „ Autoritatea de Supraveghere exercită următoarele atribuţii: (…) f) supraveghează desfăşurarea activității operatorilor şi agenţilor împuterniciţi ai acestora în conformitate cu regulile de concurenţă şi sesizează Consiliul Concurenţei cu privire la încălcarea acestora; (…).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.