Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Justiției caută ȘEFI pentru Parchetul General, DNA și DIICOT - Candidații vor fi evaluați de Tudorel Toader

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministerul Justiției organizează, începând cu data de 10 august, selecția procurorilor pentru opt funcții de conducere din Parchetul General, DNA și DIICOT, candidații urmând a susține interviurile în fața comisiei conduse de ministrul Tudorel Toader. Rezultatele vor fi publicate pe 18 septembrie.

Ministerul Justiției anunță că organizează, în perioada 10-18 august, selecția procurorilor pentru cele opt funcții de conducere din Parchetul General, DNA și din DIICOT, scrie Mediafax.

La Parchetul General, sunt disponibile următoarele funcții: procuror-șef al Secției Judiciare, procuror-șef adjunct al Secției Judiciare, procuror-șef și procuror-șef adjunct al Secției de Resurse Umane și Documentare.

De asemenea, la DNA urmează a se ocupa, prin această procedură, funcțiile de procuror-șef și procuror-șef adjunct al Secției de Combatere a Corupției, procuror-șef al Secției Judiciare Penale (vacantă începând cu data de 17 septembrie).

La DIICOT este nevoie de procuror-șef adjunct.

Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecţie și programarea interviurilor se vor afișa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de internet a acestuia, în data de 4 septembrie. Candidații vor urma, apoi să susțină, între 5 și 14 septembrie, interviul cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, dar și cu secretarii de stat din cadrul instituției. Rezultatele selecției vor fi afișate în data de 18 septembrie.

„Propunerile ministrului justiției vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justiției înaintează propunerile Președintelui României, în vederea numirii în funcțiile de conducere”, se arată pe site-ul Ministerului Justiției.

Citește și: Ministrul Apărării toarnă gaz pe foc privind protestul diaspora - Care e adevăratul motiv pentru care românii ies în stradă

Pot fi propuși pentru numirea în funcțiile de conducere procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror. Condiția de vechime trebuie îndeplinită până la data susținerii interviului în fața ministrului justiției.

„Nu pot fi propuși pentru numirea în funcțiile de conducere procurorii care au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea, precum și cei care au un interes personal, ce influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege. Procurorii care participă la selecţie sunt obligaţi să dea o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de anul 1990 şi nici nu au colaborat cu acestea, precum şi o declaraţie de interese care se actualizează anual ori în termen de 15 zile de la apariţia unei schimbări sau de la data la care procurorul a luat cunoştinţă despre aceasta”, se arată în anunțul publicat pe site-ul Ministerului Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.