DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministerul Justiţiei va elabora un document de politică publică privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane

Facebook
catalin predoiu

Ministerul Justiţiei a anunţat, vineri, că va elabora un document de politică publică privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane.

"La solicitarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, Ministerul Justiţiei a iniţiat o analiză aprofundată a rapoartelor de evaluare şi a documentelor elaborate de organisme internaţionale şi europene în materia prevenirii şi combaterii traficului de persoane. Pe baza acestei analize, urmează a fi elaborat un document de politică publică pe această temă, care îşi propune identificarea soluţiilor legislative şi instituţionale pentru a confrunta mai eficient pe cei care comit astfel de infracţiuni", se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Conform sursei citate, urmează să fie identificate "acţiuni concrete şi direcţii de acţiune" în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane pentru compartimentele din cadrul Ministerului Justiţiei şi instituţiile din subordinea acestuia, precum şi recomandări ce vor fi adresate altor instituţii din cadrul sistemului judiciar sau cu care sistemul judiciar cooperează în înfăptuirea actului de justiţie.

"Analiza va avea în vedere, în special, rapoartele de evaluare ale GRETA - Grupul de experţi al Consiliului Europei în materia acţiunii împotriva traficului de persoane (...), Raportul privind traficul de persoane - The Trafficking in Persons (TIP) Report - al Departamentului de Stat pentru anul 2019, dar şi constatările Reprezentantului Special şi Coordonator al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pentru Combaterea Traficului de Persoane, urmare a vizitei efectuate în România anul trecut", precizează Ministerul Justiţiei.

Subiectul combaterii traficului de fiinţe umane a fost abordat de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe 26 mai, în cadrul unei discuţii cu ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble.

"Gravitatea traficului de fiinţe umane şi dispariţia de persoane reclamă o acţiune concertată şi energică de combatere din partea tuturor instituţiilor de aplicare a legii din România. Combaterea până la dispariţia treptată a acestui fenomen trebuie să fie o prioritate a întregului sistem de apărare şi aplicare a legii", a subliniat Cătălin Predoiu la finalul întâlnirii, conform unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.