DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, aviz favorabil pentru bugetul pe 2021 în comisiile de buget-finanţe

ziuanews.ro
ministerul mediului

Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Parlamentului au avizat favorabil, vineri, bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) pentru anul 2021, anunță AGERPRES.

Deputaţii şi senatorii din cele două comisii de specialitate au avizat proiectul cu 42 de voturi "pentru". Toate cele 27 de amendamente depuse au fost respinse.

"Este un buget care respectă în totalitate principiile pe care le-am avut în vedere în momentul în care s-a construit bugetul pe 2021 al acestui Guvern. Primul principiu a fost susţinerea investiţiilor. Este un element extrem de important şi cred sincer că eforturile pe care le-am făcut în ultimele zile, în ultimele săptămâni au avut rezultate, pentru că avem o creştere de aproape 25% pe capitolul de investiţii, o creştere care, deşi aplicată la o sumă relativ mică, este un pas important înainte şi ne oferă o perspectivă pozitivă în ceea ce priveşte finanţarea investiţiilor. Majoritatea acestor sume se duc la Apele Române şi lucrările începute de Apele Române să fie finanţate şi continuate. De asemenea, avem creşteri semnificative la proiecte pe fonduri europene nerambursabile. Este un alt principiu al acestui buget: vrem să atragem fonduri europene, astfel încât bugetul naţional să nu fie prea împovărat", a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, la prezentarea bugetului ministerului.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

El a subliniat că MMAP a avut acumulată o datorie de peste 100 milioane de lei reprezentând datorii la proprietari de păduri şi la proprietarii de terenuri agricole şi de animale care au suferit atacuri ale animalelor sălbatice şi, de aceea, la acest capitol au fost majorate sumele alocate pentru a fi onorate plăţile şi pentru a avea o bază pentru plata datoriilor în 2021.

Totodată, la Capitolul bunuri şi servicii se regăsesc creşteri, care vizează Administraţia Naţională de Meteorologie, în timp ce bugetul pentru salarii a fost ţinut în parametrii de anul trecut.

"Drept urmare, cu majorarea investiţiilor, cu majorarea sumelor pentru restanţe şi datorii şi ţinerea în coordonate acceptabile a bugetului pentru salarii cred că avem un buget care ne oferă o perspectivă pozitivă pentru anul 2021", a punctat Barna.

Propunerea de buget pentru Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pe anul 2021 este de 1,409 miliarde de lei credite bugetare, în creştere cu aproximativ 24,50% faţă de anul precedent.

De asemenea, valoarea creditelor de angajament se ridică la 2,734 miliarde de lei, mai mare cu 138,74% comparativ cu anul 2020.

Bugetul alocat ministerului de resort propune creşteri importante la capitolul investiţii, de până la 25%, plata datoriilor restante şi o gestionare mai eficientă a resurselor în vederea scăderii cheltuielilor de funcţionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.