Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULUITOR Ministerul Mediului spune că poluarea din București ar fi, de fapt, CEAȚĂ: Aparatele ar fi prea sensibile

poluare

Garda de Mediu face verificări după ce reţelele independente de monitorizare a calităţii aerului au indicat ”episoade de poluare” în Bucureşti, anunţă Ministerul Mediului care, invocând un raport al CE afirmă că sensibilitatea acestor senzori de monitorizare a calităţii aerului poate fi afectată de ceaţă. Însă, chiar dacă aceste explicații ar putea fi valabile în aceste zile, ele cad în sezonul călduros, de exemplu, când acest fenomen meteo este extrem de rar.

Datele din Reţeaua Naţională a Calităţii Aerului, recunoscute de Comisia Europeană ca singurele colectate în condiţii valide, nu indică depăşiri ale concentraţiilor la PM10, menţionează ministerul.

”Ca urmare a episoadelor de poluare indicate de reţelele independente de monitorizare a calităţii aerului, echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu sunt deja în teren pentru verificări. Acestea cercetează, în Bucureşti, posibile activităţi care au determinat creşterea concentraţiilor de PM 10 în jurul mai multor senzori independenţi, care indică în acest moment depăşiri în mai multe zone ale Capitalei”, anunţă Ministerul Mediului.

Citește și: Ludovic Orban, după discuțiile cu Nicușor Dan: Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise

În plus, autolaboratorul mobil al ANPM este deja deplasat spre zona Buftea, pentru monitorizarea calităţii aerului din zona de nord a Bucureştiului.

”Precizam că datele din Reţeaua Naţională a Calităţii Aerului, recunoscute de Comisia Europeană ca singurele colectate în condiţii valide, nu indică depăşiri ale concentraţiilor la PM10. Dimpotrivă, valorile acestui poluant sunt în prezent în limite normale, între 35 şi 45 de micrograme pe mc. Totodată, va informăm pe toti că, recent, Comisia Europeană a publicat un raport tehnic despre sensibilitatea senzorilor de monitorizare a calităţii aerului în condiţii de umiditate”,susţine instituţia.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor trage semnalul de alarmă! Iată ce animale sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor

Invocând raportul, ministerul susţine că ceaţa sau calmul atmosferic pot determina creşteri ale concentraţiilor provocate strict de sensibilitatea tehnică a acestor echipamente.

Ministerul Mediului prezintă imagini din punctele care sugerează modificări ale concentraţiilor şi care au fost deja verificate de echipele noastre.

Citește și: Bilanțul Guvernului PNL la un an de guvernare: Considerăm că ne-am atins toate punctele asumate prin programul de guvernare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.