Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul rus de Externe a dezvăluit totul: Care sunt cauzele morții ambasadorului rus găsit decedat în piscină

intrebare

Ambasadorul rus în Sudan, Mirgaias Şirinski, găsit mort miercuri seara în piscina reşedinţei sale din Khartoum, a încetat din viaţă în urma unei crize cardiace, a anunţat joi Ministerul de Externe rus, relatează AFP.

Mirgaias Şirinski, cunoscător al limbilor arabă şi engleză, fusese numit ambasador în Sudan în decembrie 2013. El mai fusese anterior ambasador în Rwanda între anii 2006-2013.

Citește și: Dosarele X în Cuba: Mai mulți diplomaţi americani şi canadieni din Cuba au suferit LEZIUNI cerebrale! Ce bănuiesc autoritățile

Şirinski (63 de ani) este al patrulea ambasador rus care a murit în timp ce se afla în funcţie în ultimul an, după asasinarea la Ankara în decembrie 2016 a ambasadorului rus în Turcia Andrei Karlov (62 de ani), şi decesele în ianuarie 2017 a ambasadorului Rusiei în India, Alexander Kadakin (67 de ani), în urma unei boli, şi a ambasadorului Rusiei la ONU Vitali Ciurkin (64 de ani), în februarie.

'El a fost găsit în reşedinţa sa cu simptomele unui atac de cord', a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: Moarte SUSPECTĂ: Ambasador rus, găsit mort în piscina reședinței sale

Membrii ambasadei ruse au chemat imediat un medic însă 'salvarea lui Şirinski a fost imposibilă', a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Autorităţile sudaneze au indicat miercuri seara că pista criminală este exclusă şi, potrivit primelor elemente ale anchetei, ambasadorul rus a murit din cauze naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.