Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătăţii anunță că dă bani mai mulți pentru alimente pentru singurul spital pentru bolnavii de lepră, după ce angajații au făcut chetă pe internet

jurnalul.ro
Lepra Tichilesti

Ministerul Sănătăţii anunță, vineri, referitor la situaţia Spitalului Tichileşti, singurul din țară care îngrijește pacienţii cu lepră și ai cărui angajați au rugat oamenii să doneze mâncare pentru pacienţi, că pregătește un act normativ pentru majorarea sumelor pentru norma de hrană.

“Ministrul Sănătății va prezenta Guvernului un proiect de act normativ prin care Spitalul Tichileşti se va excepta de la prevederile HG 665/2016 privind alocaţia de hrană acordată în unităţile sanitare, pentru a putea beneficia de un tarif majorat pentru norma de hrană”, se arată într-o informare de presă trimisă vineri de Ministerul Sănătăţii.

Conducerea spitalului din Tichileşti, judeţul Tulcea, nu a cerut Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor de hrană sau bani pentru alte necesităţi.

“Cei zece pacienţi au nevoie de condiţii pentru un trai decent în acest spital care este practic casa lor, pentru că aici îşi petrec toată viaţa. Cred că această unitate trebuie să aibă un regim special, ea nu poate fi supusă regulilor care se aplică într-un spital care primeşte pacienţi doar pe o perioadă limitată de timp şi care se întorc acasă după rezolvarea problemei medicale. Situaţia este cu atăt mai damatică şi a necesitat o soluţionare rapidă, pentru că majoritatea acestor oameni nu mai au pe nimeni pe lume”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Reacția ministerului vine după ce angajaţii singurului spital din ţară care îngrijeşte bolnavi cu lepră, din Tichileşti, judeţul Tulcea, au făcut un apel pe Facebook către cei care îşi permit să doneze alimente, în special varză şi castraveţi, să le ofere ajutorul, deoarece banii pentru asigurarea hranei ultimilor 10 pacienţi sunt insuficienţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.