Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sportului a prezentat federaţiilor şi COSR ce cuprinde Strategia Naţională pentru Sport

Ministerul Sportului a prezentat, marţi, primul draft al Strategiei Naţionale pentru Sport către reprezentanţii federaţiilor sportive naţionale, precum şi către cei ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi ai Comitetului Naţional Paralimpic, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a ministerului.

Documentul este rezultatul muncii de sinteză a tuturor materialelor rezultate în cadrul procesului de analiză statistică, dar mai ales de consultare a principalilor actori ai acestui domeniu. Aproximativ 500 de persoane, reprezentând câteva zeci de organizaţii, au participat la consultările din ultimele luni, ideile şi soluţiile emanate fiind extrase şi centralizate sub forma unui document strategic sintetic, bazat pe o documentare extrem de complexă. Acesta a fost construit pe câteva paliere: viziune, pericole strategice, factori strategici cheie, domenii strategice de dezvoltare şi obiective strategice, folosind, ca modele de studiu, şi exemple de bune practici din alte ţări.

Cei prezenţi astăzi au fost rugaţi să studieze propunerea de strategie şi obiectivele acesteia, precum şi planul de programe operaţionale pe termen scurt, mediu şi lung şi să participe cu observaţii, completări sau sugestii la elaborarea formei sale finale. Aceasta va trece prin filtrul partenerilor din Grupul de lucru Interministerial pentru elaborarea Strategiei Naţionale pentru Sport, fiind pusă în dezbatere publică în cursul lunii mai, iar ulterior supusă aprobării Guvernului.

"Sper să avem alături cât mai mulţi jucători din acest domeniu, pentru a avea forţa de a determina schimbarea, dar şi de a implementa obiectivele strategice. Ţine de noi toţi să demonstrăm că sportul nu este doar important, ci şi unit şi puternic. Strategia Naţională pentru Sport va fi rezultatul unui efort colectiv, în care va trebui să investim în continuare bune intenţii, susţinere şi colaborare pentru a face din sport o prioritate naţională", a declarat ministrul Eduard Novak.

Ministerul Sportului a colaborat cu Universitatea Babeş-Bolyai pentru elaborarea Strategiei Naţionale pentru Sport. Lucrările la această strategie au fost demarate de ministrul Eduard Novak la începutul lunii ianuarie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.