Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Transporturilor a retransmis Comisiei Europene studiul de trafic pentru podul peste Dunăre dintre Tulcea şi Brăila

tulcea

Ministerul Transporturilor a retransmis Comisiei Europene studiul de trafic pentru podul peste Dunăre dintre judeţele Brăila şi Tulcea, studiul fiind o parte componentă a cererii de finanţare, a anunţat luni, la Tulcea, ministrul Răzvan Cuc, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis reacționează la subiectul zilei! Un pas extrem de important

"Cererea de finanţare a fost trimisă Comisiei Europene. O componentă s-a întors, după ce ni s-au cerut argumente suplimentare pentru rentabilitate. Am refăcut studiul de trafic şi l-am retransmis Comisiei", a declarat ministrul Transporturilor.

Citește și: Vești bune! Angajații vor putea avea parte de majorări salariale – Cine sunt beneficiarii

El a mai spus că nu sunt probleme în ceea ce priveşte finanţarea obiectivului şi a menţionat că partea de confecţii metalice a infrastructurii va fi furnizată de unităţi economice din Brăila şi Tulcea.

"Obiectivul nu va fi abandonat din punctul de vedere al finanţării", a afirmat Răzvan Cuc.

Citește și: Lansarea de carte a președintelui este sabotată de PSD! Mișcarea neașteptată a partidului

Contractul pentru execuţia podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila a fost semnat în martie 2018 şi are o valoare de 430 de milioane de euro, fără TVA, iar antreprenorul lucrării este Asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia).

Citește și: Reușită pentru Gigi Becali! Ce promisiune i-a făcut fina sa, Gabriela Firea

Durata de realizare a podului peste Dunăre este de 48 de luni, din care 12 luni - proiectarea şi 36 de luni - execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani.

Proiectul are ca scop crearea unei căi de comunicaţie modernă, cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, fluidizarea traficului între localităţile Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, creşterea siguranţei utilizatorilor, micşorarea timpilor de parcurs şi scăderea poluării la toate nivelele în prezent tranzitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.