Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Turismului din Israel alocă 49 de milioane de dolari pentru a sprijini construcţia de noi hoteluri

PBS
israel steag

Ministerul Turismului din Israel anunţă că se vor construi peste 8.000 de camere de hotel până la sfârşitul anului 2023, ministerul urmând să aloce 49 milioane dolari pentru a sprijini construirea de noi hoteluri în Israel.

”Ministerul Turismului din Israel alocă 49 milioane dolari pentru a sprijini construcţia de noi hoteluri în Israel şi până la sfârşitul anului 2023 se estimează că va fi începută construcţia a peste 8.000 de camere de hotel. Preţurile pentru o cameră de hotel variază în prezent între 130-150 euro pentru hotelurile de 2 şi 3 stele şi poate ajunge până la 270 euro pentru hotelurile de 4 stele”, anunţă ministerul.

Obiectul Ministerului Turismului din Israel până la finalul anului 2030 este atingerea pragului de 10 milioane de turişti şi una dintre pârghiile de susţinere a acestui obiectiv este şi creşterea numărului de camere de hotel, în special în Tel Aviv şi Ierusalim, unde este nevoie de investiţii de capital semnificative, potrivit News.ro.

Începând cu anul 2021 autorităţile de la Ierusalim au început un proces masiv de construcţie de noi camere de hotel şi până în prezent peste 4.000 de camere sunt în curs de finalizare. Ministerul Turismului din Israel accelerează ritmului de construcţiei a noi camere de hotel pentru a creşte oferta din piaţă. Această decizie va duce la creşterea concurenţei şi va reduce costul vacanţei în Israel pentru turişti.

„Creşterea ofertei de camere de hotel va reduce costul vacanţei în Israel, permiţându-ne să găzduim mai mult turişti, care vor injecta sume importante în economia israeliană. Acest lucru va reprezenta încă un pas în drumul de a îndeplini obiectivul pe care mi l-am propus pentru turismul din Israel: 10 milioane turişti pe an până în 2030. Vom continua să funcţionăm cu toate instrumentele relevante ca să stimulăm şi să accelerăm deschiderea noilor unităţi de cazare şi să eliminăm din ce în ce mai multe obstacole din industrie”, afirmă ministrul Turismului, Yoel Razvozov.

Ministerul Turismului din Israel a alocat granturi de 165 milioane shekeli (49 milioane dolari) pentru a sprijini planurile de finanţare pentru construirea de noi hoteluri în Israel sau extinderea celor existente. Anul acesta s-a deschis deja David Kempinski la Tel Aviv, stabilind noi standarde pentru cazare şi facilităţi de lux. Două hoteluri noi sunt în curs de deschidere în Ierusalim, precum şi un proiect Accor. Până la sfârşitul anului 2023, 25 de hoteluri noi sunt programate să îşi deschidă porţile în Israel.

Printre tendinţele momentului s-a remarcat popularitatea în creştere a boutique hotelurilor care, în contextul post pandemic, preferă cazările cu mai puţine camere şi mai puţin aglomerate, situate în inima oraşului, cu servicii premium şi unde te poţi bucura de mai multă intimitate.

Multe dintre hotelurile de tip boutique sunt realizate prin recondiţionarea clădirilor istorice, păstrându-se mult din aspectul original al locului. Este şi cazul hotelului Theodore Brown, recent renovat de lanţul internaţional Brown Hotels şi situat într-o casă tradiţională Bauhaus construită în anul 1935. Are 34 de camere şi suite, include un restaurant italian condus de Chef Tomer Agay şi are un decor interior realizat cu atenţie la detalii de arhitectul israelian Kedem Shinar, care aduce un adevărat un omagiu epocii Bauhaus. Hotelul se afla la intersecţia Străzii Herzl cu Bulevardul Rothschild, o zonă din Tel Aviv extrem de apreciată pentru restaurante, viaţa de noapte şi destinaţiile culturale din apropiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.