Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii afacerilor externe ai celor trei ţări baltice se vor deplasa săptămâna aceasta în Ucraina

radiochisinau.md
Letonia Estonia Lituania

Miniştrii afacerilor externe ai celor trei ţări baltice, Estonia, Letonia şi Lituania, se vor deplasa săptămâna aceasta în Ucraina, au anunţat luni responsabili ai acestor ţări, informează AFP.

Vizita va avea scopul de "a exprima solidaritatea şi sprijinul faţă de Ucraina în lupta sa pentru independenţă şi pentru integritatea teritorială", a declarat şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics, pe Twitter.

Potrivit omologului său lituanian, Gabrielius Landsbergis, "dacă există un loc unde responsabilii politici ai UE ar trebui să fie acum, acesta este cu prietenii noştri ucraineni".

Cei trei miniştri ar urma să-şi înceapă vizita miercuri sau joi şi să rămână în Ucraina până vineri, au anunţat responsabili, potrivit Agerpres.ro.

Ţările baltice, care făceau altădată parte din Uniunea Sovietică şi erau conduse de la Moscova, la fel ca Ucraina, au trimis toate trei arme Kievului în ultimele săptămâni. Ele au pledat pentru un răspuns ferm al NATO în faţa unei desfăşurări militare masive a forţelor ruse în jurul Ucrainei şi au îndemnat alte ţări din NATO să trimită întăriri în ţările baltice.

În afară de insistenţa sa de a nu autoriza Ucraina să adere la NATO, Rusia a elaborat o listă de cereri în materie de securitate, printre care retragerea forţelor suplimentare ale NATO desfăşurate în ţările estice membre ale Alianţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.