Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrii Educatiei risca sa piarda 30% din salariu timp de 6 luni

buzunare goale bani

Camera Deputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege care prevede sancţionarea cu tăierea a 30% din salariu pe şase luni a miniştrilor Educaţiei care nu au prezentat anual în Parlament rapoartele privind starea învăţământului, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

Potrivit iniţiatorului proiectului, deputatul liberal Raluca Turcan, Legea Educaţiei Naţionale obligă ministerul să publice un raport anual privind starea învăţământului superior. Totodată, potrivit legii, ministerul este obligat să publice şi să prezinte anual în Parlament raportul privind starea învăţământului preuniversitar.

Raluca Turcan susţine că, din anul 2012, Ministerul Educaţiei nu a elaborat şi nu a prezentat public aceste rapoarte, astfel încât toţi miniştrii au încălcat legea.

"Prin prezenta iniţiativă legislativă, propunem sancţionarea miniştrilor care nu au respectat legea cu tăierea a 30% din salariu pentru o perioadă de şase luni, dacă nu prezintă rapoartele privind starea învăţământului românesc până la data de 1 martie a fiecărui an", se arată în proiect.

Camera Deputaţilor este prima Cameră legislativă sesizată. Propunerea comisiei pentru învăţământ de respingere a iniţiativei legislative nu a întrunit numărul necesar de voturi în şedinţa de plen din 30 septembrie.

Termenul constituţional - 2 octombrie - fiind depăşit, propunerea legislativă se consideră adoptată. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în Senat.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.